TIODOROVIĆ PRIMIO VAKCINU: Sva 3 cepiva su bezbedna i efikasna i imaju isti rezultat FOTO
Foto: Tanjug Dimitrije Nikolić

u Domu zdravlja u Nišu

TIODOROVIĆ PRIMIO VAKCINU: Sva 3 cepiva su bezbedna i efikasna i imaju isti rezultat FOTO

Društvo -

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović vakcinisao se danas protiv virusa korona u Domu zdravlja u Nišu.

Tiodorović je posle vakcinacije rekao novinarima da je važno da se građani što pre vakcinišu i u što većem broju, ističući da su sva cepiva koja su dostupna građanima Srbije bezbedna i efikasna i da imaju isti rezultat.

''To je zaštita zdravlja, da stvorimo kolektivni imunitet koji će preći 60-70 odsto i zaustavimo ovu tešku bolest, kao i da živimo što normalnije'', rekao je Tiodorović.

Branislav Tiodorović, vakcinacija
foto: Tanjug Dimitrije Nikolić

On je kazao da je juče počela masovna imunizacija u većini opština jugoistočne Srbije i da se za sada efikasno sprovodi, kao i da su danas stigle nove doze vakcina.

Tiodorović je istakao je da je važno da se vakcinacija efikasno i organizovano sprovodi u svim delovima zemlje kako bi se stvorio kolektivni imunitet.

''Očekujem da posle druge doze, mesec dana kasnije, koliko je otprilike potrebno da organizam odgovori i stvori imunitet, mogu da kažem da sam zaštićen. Ali, mere zaštite moraju se primenjivati i posle primanja jedne ili obe doze vakcine'', rekao je Tiodorović.

Branislav Tiodorović, vakcinacija
foto: Tanjug Dimitrije Nikolić

On je naveo da je situacija u Nišu značajno bolja i da je broj prijema u kovid sistemu znatno manji u odnosu na period od pre mesec ili dva, ali da se stanje može oceniti povoljnim tek kada bude samo sporadičnih slučajeva zaraze korona virusom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track