APEL ZA POMOĆ FK KOPAONIK: Jutka nas oterao u dugove, sledi nam gašenje posle 90 godina!
Foto: Privatna Arhiva

Nema kraja mukama u Brusu

APEL ZA POMOĆ FK KOPAONIK: Jutka nas oterao u dugove, sledi nam gašenje posle 90 godina!

Društvo -

Dragan Vidojević, predsednik FK Kopaonik iz Brusa, poziva sve funkcionere i sportske zvaničnike da pomognu ovom klubu koji bukvalno broji svoje poslednje dane. Prevelik dug, ostao od prethodnih uprava, ne mogu da saniraju sami

Fudbalski klub Kopaonik iz Brusa, koji postoji već evo devetu deceniju, bukvalno broji svoje poslednje dane, ukoliko neko od zvaničnika ili sportskih funkcionera ne pomogne u prevazilaženju krize, upozorava u razgovoru za Kurir Dragan Vidojević (53), predsednik ovog kluba.

Milutin Jeličić Jutka
foto: Nemanja Nikolić

Vidojević je dve godine na čelu FK Kopaonik, dobar deo ukupnog, nasleđenog duga od 12 miliona dinara, su sanirali, ali sa preostalih 3,2 miliona dinara, priznaje, ne mogu da izađu na kraj.

- Ti dugovi su bili na ime neisplaćenih obaveza prema fudbalerima, "Jugoprevozu", "Dunav osiguranju", trenerima.... Najveći dug, koji ne možemo da skinemo je onaj prema Poreskoj upravi. Oni (prethodnici) nisu obračunavali i plaćali porez na zarade i mi sad imamo na ime toga dugovaranje od 3,2 miliona dinara plus kamate - otkriva Vidojević u razgovoru za Kurir i dodaje: - Milutin Jeličić Jutka je ceo Brus zavio u crnu, evo i fudbalski klub Kopaonik je doveo do gašenja. Jeličić je nekad bio predsednik FK Kopaonik, pravio je dugove za šta je stigao, a isto je nastavila i njegova ekipa koja ga je nasledila. Jutka je hteo da potpuno obriše klub, napravio je čak i novi, ali ovo je deo istorije ovog kraja. FK Kopaonik postoji čak 90 godina i zato se ovako grčevito borimo da ga spasimo.

fudbalski klub kopaonik
foto: fudbalski klub kopaonik

Vidojević ističe da su oni svi vadili novac iz džepa koliko su mogli, ali da više nemaju gde.

- Trenutno smo prvaci Zone zapad. Pozivam sve zvaničnike i sportske funkcionere, sportske saveze, ljude dobre volje, da nam pomognu da sačuvamo ovaj deo istorije od gašenja - dodaje on. FK Kopaonik nalazi se na adresi Kralja Petra Prvog 142, Brus.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track