MINISTAR RUŽIĆ URUČIO SVETOSAVSKE NAGRADE: Dobili su ih vaspitači, nastavnici, studenti, ali i škole i fakulteti
Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Gradonačelnik Leskovca jedan od dobitnika

MINISTAR RUŽIĆ URUČIO SVETOSAVSKE NAGRADE: Dobili su ih vaspitači, nastavnici, studenti, ali i škole i fakulteti

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za 29 pojedinaca i institucija.

Nagradu su dobili vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole, studenti, fakulteti, kao i studentski centri u Beogradu i Nišu.

Među dobitnicima Svetosavske nagrade je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja u celom Jablaničkom okrugu.

Ružić je čestitao laureatima na prestižnoj nagradi, koja, ističe, predstavlja zahvalnost resornog ministarstva za izuzetnu posvećenost, požrtvovanost, ostvarenje kvaliteta obrazovanja i njegovo unapređenje.

Brako Ruzic, urucenje nagrada
foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Naveo je da su nagrađeni oni koji su sprovodili programe za inkluzivno obrazovanje, zaštitu od nasilja, kvalitetnu nastavu na daljinu, pružali podršku nadarenim učenicima, te onima iz osetljivih grupa, odnosno onima koji uče u bolničkim i kućnim uslovima.

- Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. Ljubav prema knjizi i vera da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi kao i ostalim i drugim oblastima života i rada - poručio je ministar prosvete.

Ružić je istakao da temelje budućnosti naše zemlje i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet dostupan svima.

Maturant prirodno-matematičkog smera u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji Vasilije Pantelić izrazio je zahvalnost Ministarstvu na nagradi, koja je, naglasio je, jedna od najznačajnih koja se može dodeliti u oblasti obrazovanja.

- Zadovoljan sam što su prepoznati rezultati našeg dosadašnjeg rada i nagrada je podsticaj da se usavršavamo, a delimo je sa svim svojim nastavnicima, profesorima i mentorima - rekao je Pantelić.

Brako Ruzic, urucenje nagrada
foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Svetosavsku nagradu za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji dobili su:

1. i 2. Nataša Adamović i Jelena Jovanović, vaspitači u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“, Valjevo, 3. Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“, Beograd, 4. Osnovna škola „Boško Đuričić“, Jagodina, 5. Osnovna škola „Učitelj Tasa“, Niš, 6. Mr Vesna Milenković, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „17.oktobar“, Jagodina, 7. Ivana Kovačević, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Dr Dragan Hercog“, Beograd, 8. Emilija Grubanov Martinek, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, Subotica, 9. Katarina Radosavljević, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „Veljko Dugošević“, Beograd, 10. Vasilije Pantelić, maturant prirodno-matematičkog smera u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji,11. Jovana Udović, maturant Škole za muzičke talente u Ćupriji, 12. Jana Dragović, maturant Gimnazije u Kuršumliji, 13. Miloš Jeftić, nastavnik verske nastave u Tehničkoj školi „Milenko Verkić Neša“, Pećinci, 14. Marko Pištalo, nastavnik istorije u Petoj beogradskoj gimnaziji, 15. Gimnazija u Ivanjici, 16. Zubotehnička škola u Beogradu, 17. Katarina Pavlović, student molekularne biologije, Biološki fakultet, Univerziteta u Beogradu, 18. Nebojša Brezić, student integrisanih akademskih studija medicine, Medicinski fakultet, Univerziteta u Beogradu, 19. Stefan Ž. Petrović, student doktorskih studija, Pravni fakultet, Univerziteta u Beogradu, 20. Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, 21. Fakultet veterinarske medicine, Univerziteta u Beogradu, 22. Prof. dr Miroslav Marić, vanredni profesor, Matematički fakultet, Univerziteta u Beogradu, 23. Prof. dr Vladimir Jurišić, redovni profesor, Fakultet medicinskih nauka, Univerziteta u Kragujevcu, 24. Prof. dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Nišu, 25. Studentski centar Niš, 26. Studentski centar „Beograd“, 27. Televizijski kanal nauke i umetnosti „BRAINZ TV“, 28. Milovan Milanović, supervizor za učeničke i studentske kredite i stipendije u Uni Credit banci, 29. Dr sci. med. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track