Najnovije vesti

Liberalizovali smo bakarnu infrastrukturu, sada liberalizujemo i optičku
Foto: Mondo/Telekom Srbija

Telekom Srbija – pričajmo o činjenicama

Liberalizovali smo bakarnu infrastrukturu, sada liberalizujemo i optičku

Društvo

 

U cilju što jasnijeg informisanja korisnika i opšte javnosti i otklanjanja mogućnosti za bilo kakva pogrešna tumačenja, u vezi sa potencijalnom saradnjom Telekoma Srbija i kompanije Telenor, želimo nedvosmisleno da predočimo sledeće činjenice:

Telekom Srbija i kompanija Telenor se ne spajaju, niti je to bilo kada bio plan. Reč je o redovnoj ugovornoj saradnji koja je u potpunosti u skladu sa evropskim standardima i praksom.

Telekom Srbija namerava da po komercijalnim uslovima iznajmljuje svoju optičku infrastrukturu Telenoru. Time se značajno liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji.

Ovakva saradnja donela bi brojne pogodnosti korisnicima i pospešila konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, što je osnovna namera obe kompanije.

Bakarna telekomunikaciona infrastruktura Telekoma Srbija već je liberalizovana i koristi je više operatora, uključujući i SBB,a ovo je početak liberalizacije optičke infrastrukture, što je, inače,raširena praksa u Evropi.

Ovo nije ekskluzivna ugovorna saradnja. Telenor je samo prva kompanija sa kojom nameravamo da imamo ovakvu vrstu saradnje.

Telenor će biti u prilici da pored optike od Telekoma Srbija kupi i sadržaje, ali će imati i mogućnost izbora da sadržaje kupuje i od drugih proizvođača i distributera, kao i mogućnost da proizvodi sopstvene sadržaje.

Sve što je predloženo u skladu je sa Zakonom i najboljom evropskom praksom. Blagovremeno je prijavljeno i podložno proveri i konačnoj oceni nadležnih regulatora.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...