NE ODUSTAJU

NACRT ANDREJEVOG ZAKONA DO KRAJA SEDMICE: Nišlije ZAHTEVAJU HITNU izmenu pravilnika o bezbednosti u saobraćaju (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Nišlije okupljene oko inicijative za uspostavljanej veće bezbednosti u saobraćaju do kraja sledeće sedmice predstaviće nacrt "Andrejevog zakona", a od subote će početi i prikupljanje potpisa za izmenu postojećeg zakona u oblasti bezbednosti u saobraćaju.

- Mi mislimo da će veće kazne biti javna opomena i da će tako dovesti do veće bezbednosti. Tu je i jedan deo zakona koji se odnosi na preventivu pooštravanje kaznenih mera za prekoračenja unutar naseljenih mesta - kaže Aleksandar Bakić, inicijator peticije.

Prema njegovim rečima, i gradonačelnici i načelniku policije poslati su dopisi, sa željom da se pokrene veća inicijativa ka realizaciji prevencije.

Radi povećanja bezbednosti na ulicama, Policijska uprava predložila je postavljanje zaštitnih pešačkih ograda na gradskim saobraćanicama, gde je moguće razviti veće brzine na ulicama bulevarskog tipa, kao i kamera za merenje brzine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track