Udžbenici oštampani i već u prodaji

Udžbenici oštampani i već u prodaji

Društvo -
Cene kompleta, od petog do osmog razreda osnovne škole, od 10.500 do 13.000 dinara

BEOGRAD - Užbenici za osnovne i srednje škole Zavoda za udžbenike odštampani su i već se nalaze u prodaji, a cene iznose između 550 i 600 dinara, odnosno do 13.000 dinara po kompletu.

Pomoćnica direktora Zavoda za udžbenike Jelena Ivanović u izjavi kazala je da su cene kompleta, od petog do osmog razreda osnovne škole, od 10.500 do 13.000 dinara.

Cene kompleta za srednju školu Zavoda za udžbenike su slične, pa iznose od 8.000- 11.000 dinara.

"Zavod za udžbenike po tradiciji spremno dočekuje početak školske godine, tako je to već 55 godina u nazad, pa zašto bi to bilo drugačije i ovog 1. septembra? Zavod je blagovremeno pripremio, odštampao, dobio odobrenja pre svega za svoje udžbenike, i plasirao putem svojih maloprodajnih objekata", objasnila je Ivanović.

Ona je dodala da na taj način ta institucija potvrđuje epitet "jednog ozbiljnog oslonca, kako učenicima, tako nastavnicima i roditeljima".

Osim u maloprodajnim radnjama Zavoda, udžbenici mogu da se kupe putem pretplate, a kako je dodala, poslednjih godina roditelji se sve više odlučuju baš za tu opciju.

"Zavod je učinio sve da rastereti roditelje i učenike onih uobičajenih gužvi pred sam početak školske godine, a mnogi se odlučuju za pretplatu. Naime, odlučuju se u februaru za naše udžbenike, a plaćaju ih u tri mesečne rate. Poslednjih godina sve je manji broj onih koji kupuju u maloprodajnim objektima", objasnila je Ivanovićeva.

Zavodova izdanja, kako je istakla, mogu da se kupe i u "Poštama Srbije", u kojima se nalaze formulari za popunjavanje za željene udžbenike.Kako je rekla, porudžbine se mogu izvršiti i putem interneta, odnosno imejl adrese Zavoda.

Najveće gužve, sada već tradicionalno, pred 1. septembar, stvaraju se ispred knjižara Zavoda na Obilićevom vencu i Kosovskoj ulici, a Ivanović napominje da se njihovi udžbenici mogu kupiti i na drugim mestima - u hali Pinki u Zemunu, knjižari u Belvilu, zgradi opštine Novi Beograd, ali i u magacinu Zavoda u Žarkovu.

Prema njenim rečima, ukoliko bude više zainteresovanih kupaca, Zavod će i na drugim mestima omogućiti kupovinu udžbenika, a biće i produženo radno vreme knjižarama.

"U našim knjižarama zainteresovani mogu da kupe i udžbenike drugih izdavača, poput udžbenika "Kleta", "Kreativnog centra", "Novog logosa", "Bigza"....", rekla je Ivanović.

Ona je rekla da se prve gužve očekuju nedelju dana pred početak školske godine, pa je pozvala kupce da kupovinu obave što pre i izbegnu čekanje u redovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track