dr Eleonora Gvozdenović

BUDUĆNOST DONOSI NOVE VIRUSE! Infektolog: Svake sezone ćemo imati nove KOMBINOVANE vakcine (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Sa dolaskom i kod nas novog, tzv. britanskog soja koronavirusa, stigala je i nova doza straha, baš kao i pitanja - da li su tačne vesti koje govore o tome da je on mnogo zarazniji, pa i potencijalno fatalniji za one koji od njega obole, kao i da li su vakcine, koje ovih dana veliki broj ljudi hrli da primi, delotvorne i u tom slučaju?

Infektolog prof. dr Eleonora Gvozdenović, sa klinike za infektivne i tropske bolesti gostujući u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji izjavila je da ne smemo da se bojimo nove infekcije.

"Treba da vidimo šta će da bude sa tom novom infekcijom, za sada nema indicija da je virus toliko različit od prethodnog da vakcina neće moći da štiti i od tog novog virusa", objasnila je infektolog.

Prema njenim rečima, u narednom periodu imaćemo viruse koji će biti drugačiji, a imunitet koji ćemo steći sadašnjim vakcinama neće biti dovoljan.

"U budućnosti ćemo morati da imamo kombinovane vakcine, koje će da sadrže i nov soj virusa ako nastavi da cirkuliše, kao i druge sojeve koje ćemo imati u buduće, kao što je slučaj sa gripom", zaključila je dr Eleonora Gvozdenović.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track