BRNABIĆ: Novi paket pomoći "kiseonik" privredi! Vredan 249 milijardi dinara
Foto: Kurir

Vlada Srbije

BRNABIĆ: Novi paket pomoći "kiseonik" privredi! Vredan 249 milijardi dinara

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas treći paket mera pomoći građanima i privredi koji će pomoći da se smanje negativne posledice virusa korona, da ljudi sačuvaju radna mesta, da privreda ne izgubi "kiseonik", ali i da građani prežive ova teška vremena, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Na predstavljaju trećeg paketa mera pomoći, Brnabić je istakla da je država na tom paketu mera počela da radi još krajem 2020. godine i da je vredan 249 milijardi dinara.

Istakla je da je novi paket bio potreban jer je bilo očigledno da će se kriza izazvana pandemijom nastaviti i u ovoj godini.

Brnabić je navela da su prethodna dva paketa bila od velike pomoći da privreda "preživi" ovaj težak period, koji je u ekonomskom smislu, ističe, najteži od Drugog svetskog rata.

Premijerka je istakla da se država borila na dva fronta - zdravstvenom i privrednom.

Podsetila je da je ona vodila zdravstveni Krizni štab, dok je predsednik Aleksandar Vučić vodio ekonomski Krizni štab i zahvalila mu se što je učestvovao u kreiranju sva tri paketa mera pomoći.

"Srbija je na oba fronta uspela da ostvari fenomenalne rezultate. Danas čitav svet govori o Srbiji kao modelu u borbi protiv koronavirusa i nadam se da će se za nekoliko meseci govoriti o privrednom uspehu Srbije, kao što se sada govori o uspehu naše zemlje u vakcinaciji", naglasila je Brnabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja