ŽESTOK ZIMSKI UDAR ZA VIKEND: Evo do kada će PADATI SNEG i biti hladno, meteorolozi objavili vremensku prognozu DO KRAJA FEBRUARA!
Foto: Marina Lopičić

zima sene predaje

ŽESTOK ZIMSKI UDAR ZA VIKEND: Evo do kada će PADATI SNEG i biti hladno, meteorolozi objavili vremensku prognozu DO KRAJA FEBRUARA!

Društvo -

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije najavio je žestok zimski udar za vikend, a mali su izgledi da će se razvedriti početkom sledeće nedelje.

Temperatura vazduha će biti za oko 15 stepeni niža, a potom će uslediti i ledeni dani. Značajno zahlađenje pratiće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni vetar, kao i stvaranje manjeg snežnog pokrivača i poledice.

narednih sedam dana su promenljivo oblacno i hladno, u većem delu uglavnom suvo, u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg. Temperatura znatno ispod prosečnih vrednosti, ujutro umeren i jak mraz, do ponedeljka. Dnevne temperature će se kretati od -5 do 0 (ledeni dani, poledica), od utorka manji porast temperature.

SAD, Njujork, oluja, sneg
foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Na sajtu RHMZ-a objavljena je prognoza do kraja meseca, iz dana u dan, zaključno sa 28. februara. Ako je verovati njihovom prikazu za ovaj mesec, pred nama je još sedam snežnih dana, a ti dani uglavnom neće biti u kontinuitetu.

Na mapi se takođe vidi i da će biti onih dana kada će se sneg smenjivati sa kišom, a biće i vetra.

Definitivno je zima odlučila da nam zada poslednje udarce, kad nas je već u januaru štedela.Dakle, ne odlažite kapute i kišobrane, trebaće nam, barem do kraja ovog meseca, ako ne i duže.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track