GORDANA JANKOVIĆ IMA LEUKEMIJU, TREBAJU JOJ DONORI TROMBOCITA ŠTO PRE! Ko može, neka se javi!
Foto: Petar Lazović

HITNO JE!

GORDANA JANKOVIĆ IMA LEUKEMIJU, TREBAJU JOJ DONORI TROMBOCITA ŠTO PRE! Ko može, neka se javi!

Društvo -

NUNS - ovoj saradnici iz kancelarije OEBS -a za medije, Gordani Janković, dijagnostifikovana leukemija i potrebni su donatori trombocita što pre. Davaoci krvi moraju da imaju A krvnu grupu (+ ili -), ali isključene su žene koje su rađale, kao i muškarci i žene koji imaju manje od 60kg.

Obzirom da samo 1 u 10 donatora ima kompatibilni tip, potrebno je 200 dobrovoljaca koji će se testirati, da bismo dobili tih 20. Vakcinacija protiv Covid-19 nije prepreka za davanje krvi.

Nalog na ime Gordana Janković će biti otvoren od danas (četvrtak 11.02.2021.) pa dok se ne obezbedi dovoljna količina trombocita u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu. Potrebno je prvo da se osoba testira i da pri tom kaže kome broj naloga i ime i prezime osobe za koju je spremna da donira (broj naloga je 3220 , ime i prezime Gordana Janković). Testiranje se vrši isključivo radnim danima od 8 do 10:30h. (u ponedeljak i utorak 15. i 16. februara neće biti moguće testiranje zbog praznika). Broj telefona na koji se mogu dobiti dodatne informacije u Zavodu za transfuziju krvi je 011/3812716.

Unapred se zahvaljujemo u naše ime i ime porodice i prijatelja Goce Janković, navodi NUNS u apelu

Kurir.rs / NUNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track