ROMEO I JULIJA IZ CRVENE ZONE: Jovana i Miloš se zaljubili tokom borbe za živote obolelih od korone
Foto: Kurir Privatna Arhiva

NAJROMANTIČNIJA PRIČA

ROMEO I JULIJA IZ CRVENE ZONE: Jovana i Miloš se zaljubili tokom borbe za živote obolelih od korone

Društvo -

Jovana Blagojević (24) i Miloš Anđelković (24) iz Niša sreću su našli usred bola, patnje i smrti - u crvenoj zoni kovid bolnice. Ovo dvoje mladih, između kojih je svega 28 dana razlike, jer Miloš je rođen 1. oktobra, a Jovana 29. te 1996. godine spazili su se u intezivnoj nezi u Kliničkom centru Niš. Miloš je tri meseca pre izbijanja korone počeo rad kao medicinski tehničar u šoku, a Jovana je, na svoje prvo radno mesto, došla početkom aprila. I odmah - intenzivna nega, crvena zona. "Dodeljena" je Milošu, da je poduči. A on se svojski potrudio.

Jovana Blagojevic i Milos Andjelkovic
foto: Kurir Privatna Arhiva

- Drugi dan sam počela da radim s Milošem. Sve što nisam znala, imala sam slobodu da ga pitam. Ako se malo spetljam, uvek je tu da priskoči, pomogne, ispegla. Bio je oduševljen mojim radom - priča Jovana i dodaje i da smrt i sve teške trenutke u crveno zoni lakše prebrodila zahvaljujući Milošu, koji je uvek tu da je zaštiti. Miloš dodaje da je Jovanu spazio čim je kročila u crvenu zonu. - Malo pomalo, sedeli smo napolju i pričali. A i jedna koleginica me ohrabrila, šalila se stalno na naš račun. I kad je Jovana jednom pozvala u crvenu zonu, snimim njen broj i krene dopisivanje. Već posle nedelju dana smo bili u vezi - seća se Miloš kako je sve počelo na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, gde su već i zaposleni.

Katarina i Vladica Probni život u dvoje

Katarina Fudulovic i Vladica Milosavljevic
foto: Kurir Privatna Arhiva

Katarina Fudulović (23) i Vladica Marinković (24), medicinska sestra i tehničar o kojima smo ranije pisali, zajedno su već sedam godina, ali i i u crvenoj zoni od samog početka - gotovo godinu dana. Oni su u decembru dočekali i zaposlenje u Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, te mogu da razmišljaju i o braku. A "probu" već imaju u Kruševcu. - Sad smo i bukvalno 24 sata zajedno, pošto uvek radimo u istoj smeni. Još se trpimo - smeje se Katarina, dok se Vladica šali da se sad već dvoumi oko života u dvoje jer ovaj probni zna da bude i nezgodan. Oni su sada, veli Vladica, džombe, i trude se da što više nauče kolege koje su tek došle u crvenu zonu jer znaju kako je početak težak. - Nije znanje znati, nego je znanje znanje dati, kako kaže naša glavna sestra Goca. Tako se i mi maksimalno trudimo da pomognemo novim kolegama jer smo sve prošli s koronom - priča Katarina.

Katarina Fudulovic i Vladica Milosavljevic
foto: Kurir Privatna Arhiva

A sad je druga priča. Još ozbiljnija. Kao prekaljeni "ratnici" s koronom, prekomandovani su u novu kovid bolnicu u Kruševcu. Pa su okolnosti nametnule da i žive zajedno - u hotelu. - Bukvalno smo po ceo dan zajedno. Jedino se na poslu ponekad odvojimo jer nismo na istim radnim mestima, ali radimo iste dane. Pa kad imamo jedan slobodan odemo negde. Nedavno smo bili u Vrnjačkoj Banji da na Mostu ljubavi zauvek zaključamo našu ljubav - priča Jovana.

Most Ljubavi
foto: Kurir Privatna Arhiva

Okusili su u Kruševcu i sve "čari" zajedničkog života. - Bar jedno 3-4 puta nedeljno se posvađamo - smeje se Jovana. Ipak, kaže da još jedno drugom nisu dosadili i da se ne zna se ko kome više udovoljava i kupuje poklone - od slatkiša, do igračaka, jastučića, plišanih meda. - Planiramo nekada da zajedno čuvamo francuskog buldoga, pa mi je poklonio jastučić i ćebence na kojima je taj pas - priča Jovana, koja sa svojim Milošem mašta i o venčanju.

kovid bolnica, Krusevac, lekari, doktori
foto: Zorana Jevtić

Do tada pred njima je još mnogo zajedničkih uspomena, poklona... Za početak - Dan zaljubljenih, koji će Romeo i Julija iz crvene zone, proslaviti u svom Nišu. Imaju dan i po slobodno. Jovanu već kopka kakvo iznenađenje Miloš sprema...

(Kurir.rs/Jelena S. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track