Najnovije vesti

KBC BEŽANIJSKA KOSA IZAŠLA IZ KOVID SISTEMA: Prima hitne slučajeve, najveći broj zaposlenih vakcinisan
Foto: Zorana Jevtić

bolnica

KBC BEŽANIJSKA KOSA IZAŠLA IZ KOVID SISTEMA: Prima hitne slučajeve, najveći broj zaposlenih vakcinisan

Društvo

Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa", koji je od 15. februara u non kovid režimu rada, prima hitne slučaje, poput onih sa predinfarktnim stanjem, vodom u plućima, srčanim problemima, a direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković kaže da trenutno nijedan pacijent nije na čekanju.

Ona je rekla da se sada na preglede pozivaju pacijenti koji su zakazani, kao i da je bolnica spremna za hitne preglede.

- Imamo dosta pacijenata koja imaju krv u stolici - kaže Zdravković i dodaje da su sva odeljenja uključena, te da je najveći broj pacijenata na kardiologiji i hirurgiji.

Kako je navela, noćas su urađene tri hitne operacije zahvaljujući kojima su spaseni životi.

KBC Bežanijska kosa, respiratori, koronavirus, lekari, zaštitina oprema, live korona
foto: Zorana Jevtić

U KBC "Bežanijska kosa" postoji odeljenje izolacije, na kome su smešteni pacijenti sumnjivi na kovid, a Zdravković ističe da se vodi računa da korona ne uđe ponovo u tu zdravstvenu ustanovu.

Jutros je bilo 76 non kovid pacijenata na odeljenju, kaže ona i navodi da bolnica ima dovoljno medicinskog kadra, te da su od prošle godine dobili pojačanje za 20 lekara i 36 medicinskih sestara.

- Nemamo nijednog aktivno zaraženog medicinskog radnika, ali postoji i dalje određen broj ljudi koji je na bolovanjima jer su imali korona infekciju - ukazuje Zdravković.

Dodala je da je najveći broj zaposlenih vakcinisan, kao i da je njihov odziv za vakcinaciju veliki, te ne očekuje da bude zaraženih, a s obzirom da se sprovode ozbiljne mere u samoj bolnici. Glavna sestra Klinike za hirurgiju Milina Živković kaže za Tanjug da je vakcinacija građana u KBC "Bežanijska kosa" počela 12. februara i da se u proseku dnevno vakciniše 150 ljudi.

- Imamo tri punkta za vakcinaciju, tako da gužvi nema. Nije bilo zastoja ni čekanja - istakla je ona.

Vakcinacija u toj zdravstvenoj ustanovi se obavlja od 14 do 19 časova, a prema njenim rečima, očekuje se da početak vakcinacije uskoro pomere na 11 sati pre podne.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track