Najnovije vesti

UŽASNA TRAGEDIJA: Dejanu za samo tri dana od korone preminula cela porodica!
Foto: Kurir

korona

UŽASNA TRAGEDIJA: Dejanu za samo tri dana od korone preminula cela porodica!

Društvo

Otac Milovan Maksić umro je 18. februara, majka Nada 19. februara i, dok ih je sahranjivao na groblju u Vražogrncima kod Aleksandrovca, javili su mu da se upokojio i rođeni brat Goran

Nezapamćena tragedija zadesila je Aleksandrovačku Župu i zavila porodicu Maksić iz sela Vražogrnci u crno kad je Dejanu (46) koronavirus za samo tri dana odneo oca Milovana (72), majku Nadu (66) i brata Gorana (42).

Časni i pošteni

Oni su, kako Kurir saznaje, pre nego što su se zarazili bili potpuno zdravi i bez hroničnih bolesti! U kruševačkoj kovid bolnici prvo je u četvrtak, 18. februara, preminuo Dejanov otac, zatim u petak, 19. februara, majka Nada. Dok je u subotu sahranjivao roditelje na seoskom groblju u Vražogrncima, iz Kruševca je stigla najgora moguća vest - da je i njegov brat Goran preminuo od posledica kovida 19.

Biljana Maksić (36), supruga neutešnog Dejana, kazala je za Kurir da se njihova tragedija ne može opisati rečima.

Dejan Maksić, porodica, korona
foto: Kurir

- Poštena smo, radna i časna porodica, još uvek smo u šoku kako je naše voljene pokosila bolest... Prvo se razboleo Goran, vratio se 1. februara s posla, dobio temperaturu i odmah otišao u lokalnu kovid ambulantu da se testira. Nije bio oženjen niti je imao dece. Zatim se sutradan odmah razbolela Nada, a 3. februara i Milovan. Ubrzo su zbog pogoršanja zdravlja smešteni na Infektivno odeljenje u Kruševcu, a zatim i u Kovid bolnicu u Parunovcu - jedva je smogla snage da prozbori snaja Biljana i doda da niko od njih nije imao nikakve hronične bolesti:

- Nada i Milovan jesu bili penzioneri, ali su bili aktivni, zdravi, radili poljoprivredu, dok je Goran imao preduzeće za špediciju i prevoz. Nada i Goran su šest dana bili na respiratoru, dok je svekar Milovan bio na haj-flou aparatu i kiseoničnoj maski, gde su mu se stalno povećavale doze kiseonika, i samo je preminuo jedno veče... Suprug i ja smo još pre preležali koronu, ali u lakšem obliku. U subotu smo sahranili Milovana i Nadu, dok je Goranova sahrana u ponedeljak. Svi su u šoku, zar ovako da ih za tri dana pokosi bolest i da suprug ostane bez cele porodice? Dejan je skrhan bolom, ali se drži još nekako, nema gde...

Cela Župa oplakuje

Na seoskom domu stoje tri umrlice, u selu vlada velika neverica šta se dogodilo, a cela Župa saoseća s porodicom, prenose Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga. Komšije i prijatelji koji teše Dejana imaju samo reči hvale za porodicu Maksić, a kažu da je pokojni Goran bio izuzetno dobar, marljiv i pošten momak, koji je voleo da pored svojih poslova pomaže drugima Imao je retko dobru narav i plemenitu dušu. Dejan juče nije bio u stanju da priča za novine.

Jelena Pronić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...