MINISTAR RUŽIĆ: Nema šumova u komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja
Foto: Ministarstvo prosvete

studentske poliklinike

MINISTAR RUŽIĆ: Nema šumova u komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da nema "šumova" u komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja i istakao da su oba ministarstva saglasna da neće biti pripajanja studentskih poliklinika domovima zdravlja.

Ministar Lončar je ranije danas rekao da je još prošle nedelje ministru Ružiću rekao da neće biti pripajanja studentskih poliklinika domovima zdravlja i da o tome obavesti studente.

Studenti iz inicijative "Kreni promeni", koji su jutros Lončaru predali peticiju protiv gašenja studentskih poliklinika sa 35.000 potpisa, naveli su da nisu bili obavešteni o tome i da je nesporazum "nastao unutar vlade".

Ružić je rekao da nema "šumova" u komunikaciji i da sa Lončarom sarađuje dugi niz godina.

Istakao je da su, pre svega, sagledali interes studenata i da neće biti pripajanja studentskih poliklinika domovima zdravlja.

- Mislim da je najvažnije da smo se i Lončar i ja složili još u četvrtak ili petak da će ova situacija ostati onakva kakva je bila i ranijih godina. Zaista nije bilo 'šumova' u komunikaciji, niti ima razloga da se to na taj način tumači, jer da ih je bilo verovatno bismo izneli oprečne stavove. Važno je za studente da smo izneli identične stavove, a to je ujedno i stav Vlade Srbije - zaključio je Ružić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track