Najnovije vesti

POHVALE ZA VLADU I MINISTRA UDOVIČIĆA! Međunarodni olimpijski komitet u pismu ODAJE PRIZNANJE Srbiji za borbu protiv koronavirusa
Foto: Damir Dervišagić

POHVALE ZA VLADU I MINISTRA UDOVIČIĆA! Međunarodni olimpijski komitet u pismu ODAJE PRIZNANJE Srbiji za borbu protiv koronavirusa

Društvo

Na adresu OKS pristiglo je pismo predsednika MOK Tomasa Baha adresirano na predsednika OKS Božidara Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanju Udovičića.

U pismu se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbije zajedno za Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta nosi sa izazovima koje je donela pandemija virusa COVID-19.

Vanja Udovičić
foto: Ministarstvo omladine i sporta

Prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta sa pažnjom je pratio situaciju u Srbiji i zdušno pozdravio napore Olimpijskog komiteta Srbije da vakcinacijom sportista doprinese zdravlju i sigurnosti celokupnog stanovništva u Srbiji.

- Dragi prijatelji, prihvatite moje najiskrenije čestitke zbog načina na koji se srpski narod nosi sa trenutnom pandemijom koja vlada u celom svetu. Srpska Vlada je učinila ogromne napore kako bi zaštitila zdravlje svih njenih građana u ovom izazovnom momentu. Srbija može da bude ponosna na to što je prema broju vakcinisanih građana kotirana kao jedna od najuspešnijih zemalja - istakao je Bah na početku pisma.

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju COVID-19, Olimpijski komitet Srbije je formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata COVID-19 infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

- Poštujući preporuke Vlade Srbije, olimpijski tim Srbije započeo je vakcinaciju sportista i stručnog osoblja i to je vest koja me je jako obradovala. Kako su sportisti oduvek ambasadori zdravog načina života i pozitivni uzori, jako je bitna poruka koju u javnost poslao Olimpijski komitet Srbije zajedno sa vrhunskim sportistima - istakao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Vanja Udovičić
foto: Ministarstvo omladine i sporta

Iako nastup na Olimpijskim igrama neće biti uslovljen vakcinisanjem sportista, ipak je poželjno i važno da ovu mogućnost iskoriste svi sportisti. Imunizacija sportista će biti jako bitan korak u zaštiti celokupnog stanovništva u Republici Srbiji, što i jeste primarni cilj.

Na ovaj način sportisti će steći imunitet i neće biti prenosioci ovog izuzetno zaraznog virusa, što je jako bitno i društveno odgovorno.

(Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...