10:21

SENSKI RUDAR 26 PUTA OBORIO GINISOVE REKORDE! U Srbiji mu NEMA RAVNOG, a pred kamerama Kurir televizije POKAZAO kako se to RADI!

KO SME DA MU STANE NA CRTU

SENSKI RUDAR 26 PUTA OBORIO GINISOVE REKORDE! U Srbiji mu NEMA RAVNOG, a pred kamerama Kurir televizije POKAZAO kako se to RADI!

Društvo -

Senski rudar Dalibor Jablanović po mnogo čemu je poseban. Osim opasnog posla koji obavlja kao jamski električar, Dalibor ima jedan od najinteresantnijih hobija u Srbiji.

Kad Dalibor završi posao u rudniku, prepušta se obaranju rekorda.

Do sada oborio je 26 Ginisovih rekorda u različitom kategorijama.

-Ja sam ukupno 26 puta oborio Ginisove rekorde u različitim kategorijama. Pred najviše balansiranih kašika na licu držim i ploču i najviše kašika balansiranih na telu, najbrže ređanih šahovskih figura, najbrže razmotavanje rolni tolet papira, najbrže kockica stavljenih na broj jedan vezanih očiju - navodi Dalibor samo neke od svojih oborenih rekorda.

Za samo 9 sekundi on je uspeo da odmota rolnu tolet papira jednom rukom, a taj svoj rekord koji već godinama drži pokupaš je da obori i pred našim kamerama.

Višestruki šampion Ginisove knjige rekorda prvi put takmičio se 2013. godine.

-Tada je izašla nova platforma gde su se takmičili svi ljudi iz sveta i svi veliki rekorderi. Meni je bilo zanimljivo da stanem na crtu tim ljudima i tako sam počeo da obaram rekorde jedan za drugim - kaže Dalibor.

On često izaziva i svoje prijatelje.

-Konstantno izaziva, mi probamo, ali niko ne uspe - kaže Aleksandar Nešić, jedan od prijatelja Dalibora, a kako navode svesrdno ga podržavaju i navijaju za njega.

Daliborov sledeći rekord je voćna baterija koja može da osvetli diodu, a kako sam kaže od obaranja rekorda i te kako može da se živi.

Za sada u ovome Dalibor je prvi u Srbiji.

-Ja ne znam ni one sa tri oborena rekorda, a kamoli sa 26 - kaže ponosno Dalibor, a mi mu želimo mnogo sreće u svom hobiju.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track