DOKTOR ĐERLEK UPOZORAVA: Situacija je alarmantna, a posebno u Beogradu! Moramo naći rešenje kako zaustaviti širenje virusa
Foto: Printscreen TV Pink

od septembra traje treći talas korone

DOKTOR ĐERLEK UPOZORAVA: Situacija je alarmantna, a posebno u Beogradu! Moramo naći rešenje kako zaustaviti širenje virusa

Društvo -

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek istakao je da je situacija u celoj zemlji izuzetno ozbiljna, a posebno je alarmantna u Beogradu.

-Sve kovid bolnice koje su trenutno raspoložive su pune i skoro da nema mesta - rekao je Đerlek istakavši da je za sutra zakazan sastanak sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktora svih kovid bolnica, te da se plaši da će u Beogradu neke bolnice morati da se vrate u kovid sistem.

- Što se tiče novog soja struka svakodnevno govori da mi već u Srbiji imamo 30 odsto britanskog, a znamo da se on 70 puta brže prenosi od običnog soja, tako da je sa te zdravstvene strane situacija alarmantna i moramo naći rešenje kako zaustaviti ovo širenje virusa – naglasio je on.

Kako kaže, od septembra traje treći talas korone i da je to, kako konstatuje, pet i po meseci jedan veliki napor za zdravestvene radnike, jedan hronični stres koji trpe već godinu dana.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track