02:26

ZAŠTITNIK GRAĐANA OTKRIO O ČEMU JE PRIČAO SA MIROSLAVOM ALEKSIĆEM U PRITVORU: Smeta mu dužina trajanja postupka (KURIR TELEVIZIJA)

PRITUŽBE

ZAŠTITNIK GRAĐANA OTKRIO ŠTA JE PRIČAO SA MIROSLAVOM ALEKSIĆEM U PRITVORU: Žali se na dužinu trajanja postupka (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Zaštitnik građana Zoran Pašalić juče je u Okružnom zatvoru posetio učitelja glume Miroslava Aleksića, osumnjičenog za silovanje i seksualno zlostavljanje desetak polaznica škole. Pašalić je sa Aleksićem razgovarao o uslovima i tretmanu u zatvoru nakon pritužbe Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića.

"Ovo je redovna poseta Okružnom zatvoru u Beogradu, između ostalog smo razgovarali sa gospodinom Aleksićem, ali i ostalim pritvorenicima o uslovima u pritvoru, u smislu smeštajnih uslovima, zdarvstvene nege i odnosa osoblja prema pritvorenicima", rekao je ombudsman.

On je otkrio da se Aleksić nije žalio na njegovu poziciju u zatvoru, već na dužinu trajanja postupka, odnosno dužine trajanja pritvora.

"To je bila tema, ali moram da dodam da zaštitnik građana nema nadležnost da utvrđuje valjanost postupanja tužilaštva i sudova", objasnio je Pašalić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track