PREDSEDNIK VUČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI SANJE ILIĆA Njegova muzika brisala je sve granice, počivaj u miru dragi prijatelju
Foto: Tanjug Printscreen

UPUTIO TELEGRAM PORODICI

PREDSEDNIK VUČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI SANJE ILIĆA Njegova muzika brisala je sve granice, počivaj u miru dragi prijatelju

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras saučešće porodici preminulog kompozitora i osnivača grupe "Balkanika" Aleksandra Sanje Ilića.

- S velikom tugom sam primio vest o smrti Sanje Ilića, jednog od najvećih umetnika našeg podneblja - naveo je predsednik Srbije u telegramu saučešća.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je istakao da je Ilićeva muzika "brisala sve granice, a ljude zbližavala jedinstvenom niti svevremenog sazvučja Srbije i celog Balkana".

Aleksandar Sanja Ilić, Sanja Ilić
foto: Zorana Jevtić

- Sanja je upečatljivo i srcem prenosio drugim kulturama neka od najlepših dela naše muzike, čime je na najkreativniji način predstavljao umetničko bogatstvo ovog dela sveta - naglasio je predsednik Srbije.

- Upućujem najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegovog muzičkog opusa. Počivaj u miru, dragi prijatelju - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track