01:44

Darko Trifunović o psima koji su usmrtili dečaka

veliki nemar

DARKO TRIFUNOVIĆ O JEZIVOM SLUČAJU IZ SENTE: Rotvajleri držani u NEHUMANIM uslovima krivica isključivo na gazdama KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Slučaj da su dečaka (4) na smrt izujedali porodični psi u dvorištu kuće potresao je celu Srbiju, a pitanje kako je moguće da su porodični psi usmrtili dečaka pokrenulo je brojne polemike.

U emisiju "Redakcija" na Kurir televiziji uključio se Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

- Životinja nema svog advokata i Životinja ne zna da govori, tako da mi ne znamo šta su njima radili nesavesni vlasnici - navodi Darko i dodaje da nijedna socijalizovana životinja ne bi napala dete.

- Očigledno je da se radi o neovlašćenoj uzgajivačnici i apsolutnom nepoznavanju te gospođe, životinja koje je uzgajala. Životinja mora da bude socijalizovana, nijedna socijalizovana životinja ne bi uiradila to što jeste. Ovde se radi o velikom nemaru i načinu na koji su te životinje tretirane, uzgajane u nehumanim uslovima i ženka koja je bila u teranju i mužjak koji će uraditi sve na tom putu. Međuitim, mi svi dobro znamo da su kućni ljubimci najveću ljubitelji dece i ja tvrdim da se radi o velikom nemaru i držanju tih životinja u nehumanim uslovima. Svaka krivica mora biti na vlasniku i oni moraju da znaju koju rasu uzgajaju i ovo je poruka svima da mora da se zna ko uzgaja pse - isključiv je Darko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track