KURIR SAZNAJE! OTKRIVENO KO JE PRETIO HRVATSKOJ MANJINI Srbija im kriva! Zagreb poslao protestnu notu zbog pretnji Hrvata Hrvatima
Foto: Filip Plavčić

posle protestne note

KURIR SAZNAJE! OTKRIVENO KO JE PRETIO HRVATSKOJ MANJINI Srbija im kriva! Zagreb poslao protestnu notu zbog pretnji Hrvata Hrvatima

Društvo -

BEOGRAD/SUBOTICA - Hrvatska je juče uputila notu Srbiji zbog pretnje hrvatskoj manjini.

Naime, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) juče je uputilo protestnu notu Srbiji, u kojoj je izrazilo zabrinutost zbog, kako je navedeno, brojnih pretnji, zastrašivanja i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji posle zahteva da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu.

Međutim, kako Kurir saznaje, zbog tih pretnji priveden je K.T. (40) iz Subotice. On se sumnjiči da je uputio pretnje predsednici Hrvatskog nacionalnog veća Jasni Vojnić. Kako se ispostavilo u istrazi privedeni je takođe - Hrvat.

Hrvatska je brže-bolje požurila da na vest o pretnjama odmah uputi protestnu notu Srbiji i "izrazi zabrinutost za bezbednost Hrvata u našoj zemlji" ne sačekavši kraj policijske istrage u Srbiji.

Osumnjičeni je inače navodno na privatan profil predsednice Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji poslao pretnje i uvrede. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova.

Uhapšen zbog sumnje za ugrožavanje sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su K. T. (1981) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Kako se sumnja, on je pre četiri dana, na privatan profil predsednice Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji, poslao poruku preteće i uvredljive sadržine. -Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici – navodi MUP Subotice. N.H.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track