MANJE TESTIRANIH I NOVOZARAŽENIH: Danas 4.092 nova slučaja korona virusa, preminula 24 pacijenta
Foto: Shutterstock, Printscreen

POSLEDNJI PODACI

MANJE TESTIRANIH I NOVOZARAŽENIH: Danas 4.092 nova slučaja korona virusa, preminula 24 pacijenta

Društvo -

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 13.994 građana od kojih je 4.092 novozaražena.

live blog
foto: Shutterstock, Printscreen

Nažalost, preminuo je 24 pacijenta. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 205 pacijenata.

Podsetimo, na osnovu jučerašnjih podataka u Srbiji je bilo testirano 16.831 građanin, od kojih je 4.668 novozaraženih. Preminulo je 26 pacijenata, a na respiratorima je bilo njih 208.

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih s kovid-19 zaražena su 192 korisnika i 260 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Izlečeno je ukupno 5.347 korisnika i 2.373 zaposlenih.

Korisnici za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i u kućnoj su izolaciji, dodaje se u saopštenju.

Inače, nove epidemiološke mere koje je Vlada Srbije ranije danas usvojila na predlog Kriznog štaba stupile su na snagu sinoć u 21 sat i važiće do ponedeljka u 6 sati.

To podrazumeva da su zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane i sportski objekti.

Tokom vikenda biće dozvoljen rad apoteka, ordinacija, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ordinacija, trgovinskih objekata u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, kioska, trafika i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se nalazimo u situaciji u kojoj više nemamo izbora.

- Mi smo prethodno tražili sedam dana zatvaranja kao apsolutni minimum. Sada se to povećava, pa je minimum 10 dana, do 14 - dodao je Kon.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track