01:51

Putovanja samo za bogate: Za luksuzne destinacije u vakcinaciju 45.000 evra

protivno zakonu

BEZOBRAZLUK! Turističke agencije prodaju aranžmane samo bogatima: Uključuju i VAKCINU i naplaćuju 45.000 EVRA (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Odmor "samo za bogate" razbesneo je građane širom Evrope. Iako zvuči čudno baš tako izgledaju oglasi nekih britanskih i italikanskih turističkih agencija, koje u svojoj turističkoj ponudi imaju "vakcina putovanje".

Ponuda podrazumeva putovanje privatnim avionom, vakcinaciju i tri sedmice letovanja u luksuznim hotelima ili vilama Indije, Dubaija ili Floride, a cena je čak 45.000 evra.

Kurir televizija istraživala je da li naše agencije planiraju da plasiraju slične ponude i u našoj zemlji.

Kako će se letovati ove godine i dalje je pitanje od milion dolara, pa su neke agencije preuzele stvar u svoje ruke. Parola "snađi se" opisuje potez turističke agencije koja je, izgleda, rešila da nadoknadi novac koji je zbog korone izgubila.

Ipak, ni 45.000 evra nije dovoljno, jer agencija taj paket nudi samo za svoje članove koji godišnje plaćaju članarinu od 28.000 evra.

Agencije u Srbiji zatečene su ovim potezom evropskih kolega.

- Naš stav je da je to apsolutno u suprotnosti sa zakonom. Mi imamo dovoljan broj vakcina za naše građane i za početak ne vidimo razlog zašto bi naši državljani išli u druge zemlje da se vakcinišu. Taj oglas je kriminalna radnja - jasna je Valentina Lipovac iz Udruženja turističkih agencija.

Nije novost da u Srbiju zbog dostupnosti vakcina dolaze ljudi iz regiona, pa se postavlja pitanje da li će se naše agencije zbog toga možda ugledati na kolege iz inostranstva i u ponudu uvrstiti vakcinaciju.

- Nijedna od naših agencija nema nameru time da se bavi, mi to gledamo kao negativnu pojavu koja nikako ne doprinosi turizmu, već ga spušta na niže grane - navodi Valentina.

Da je ovaj potez turističke agencije neetički, smatraju i lekari.

Koliko zapravo košta putovanje sa dve doze vakcine najbolje pokazuje činjenica da za 50 hiljada evra možemo kupiti i stan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track