01:51

Građani osuđuju nelegalne skupove

nelegalni skupovi ne prestaju

SLEDEĆI KORAK POLICIJSKI ČAS? Građani besni na organizatore korona žurki, zahtevaju OŠTRIJE mere (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Dok se lekari danonoćno bore za živote, nelegalna okupljanja ne prestaju, a slike sa žurki pune društvene mreže.

Upravo zbog toga je epidemiolog Predrag Kon predložio novu kaznu za prekršioce - prinudni rad u kovid bolnicama za sve koji ne shvataju ozbiljnost situacije i krše mere.

Komunalna milicija danima prekida nelegalne žurke po gradovima. Iako je na snazi zabrana okupljanja, učestalo se krše propisane mere. Ni mladi, ni stari nemaju razumevanja za ovakvo ponašanje pojedinaca.

Prema anketi koju je sprovela Kurir televizija, građani čak zahtevaju, ne samo oštrije kazne, već i oštrije mere za sve.

-Da se ja pitam, ja bih i prehrambene radnje zatvorila - kaže jedna od anketiranih.

Ugostiteljski objekti od danas su zatvoreni, iako ugostitelji ističu da se u njihovim objektima sve poštuje - od broja gostiju po metru kvadratnom do osoblja koje nosi maske. Ipak, zatvranje na 7 dana im ne pada lako.

- U kafićima evo vidite ljudi sede na metar. Prazan je kafić, mi moramo da radimo, ne možemo da platimo kirije. Ide proleće, nek otvore makar terase, pridržavaćemo se mera - kaže ovaj očajni ugostitelj.

Bez obzira da li je u pitanju radni dan ili vikend, komunalna milicija posle 20 časova ima pune ruke posla. Odgovor nadležnih na kršenje mera su najčešće novčane kazne. Tako je bilo i u slučaju kada je pre neko veče zatvoren beogradski splav.

- Muzika uživo, a na splavu oko 25 gostiju. Svi gosti su legitimisani po zakonu i kažnjeni sa po 5.000 dinara, dok je pravno lice kažnjeno sa 300.000 dinara - kaže Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije.

Brojke zaraženih vrtoglavo skaču, pa nadležni apeluju na pridržavanje mera, jer bi u slučaju da se ovaj trend nastavi sledeći korak bio policijski čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track