VUČIĆ POKAZAO NOVI LEK PROTIV KORONE ZA RIZIČNE: Srbija nabavila 1.800 doza američkog medikamenta, JEDNA AMPULA KOŠTA 600 DOLARA
Foto: screenshot RTS

za rizične grupe

VUČIĆ POKAZAO NOVI LEK PROTIV KORONE ZA RIZIČNE: Srbija nabavila 1.800 doza američkog medikamenta, JEDNA AMPULA KOŠTA 600 DOLARA

Društvo -

Gostujući na RTS Aleksandar Vučić govorio je o vakcinaciji protiv koronavirusa i najavio kada će se vakcinisati, ali i spomenuo nov lek namenjen onima koji su ugrožene kategorije, a dobiju koronu.

"Mi smo uspeli da nabavimo američki lek. Sa ovom ampulom korona se leči u 95 odsto. Kupili smo 1.800 ampula. To će naši lekari imati u protokolu da pokušaju da spasu živote ljudima koji su u ugroženim kategorijama.

Vučić je naglasio da je to izuzetno skup američki lek.

"Dakle, ako sam ja neko ko ima visok krvni pritisak, gojazan, tu ampulu dobijem i 95 odsto sam izlečen, 600 dolara košta američki lek protiv korone", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ovime želeo da pokaže koliko se naša država bori da sačuva živote građana.

"1.000 evra je dan lečenja u intenzivnoj nezi. Prosečan čovek uplati 550 evra godišnje. Za sve to država mora da pronađe novac. I da pomogne sve svima. Ja sam uvek protiv zatvaranja, ali morate da pomognete lekarima. Morate da mislite i o životima ljudi, i o ekonomiji. Ne podnosim što neki msile da je popularno biti protiv mera, pa onda protiv njih govore. Država mora da razmišlja o svemu", rekao je predsednik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track