OBELEŽAVAMO POČETAK VASKRŠNJEG POSTA! Kurir sutra poklanja ikonu Nedelja pravoslavlja sa zlatotiskom i molitvom i magazin Lena
Foto: Kurir

OBELEŽAVAMO POČETAK VASKRŠNJEG POSTA! Kurir sutra poklanja ikonu Nedelja pravoslavlja sa zlatotiskom i molitvom i magazin Lena

Društvo -

Povodom početka vaskršnjeg posta, dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju ikone sa zlatotiskom i molitvom. Sutra ćete dobiti ikonu Nedelja pravoslavlja i magazin Lena.

Veliki post ove godine počeo je 15. marta i trajaće sve do Vaskrsa, koji se u 2021. godini obeležava 2. maja.

Prva sedmica Velikog posta se naziva i Čista jer se veruje da se u tim prvim danima posta u molitvama čuje vapaj duše koja se čisti.

Vaskršnji post podrzumeva konzumiranje hrane pripremljene na vodi, a jedino je za vreme Cveti, Blagovesti i Lazareve subote dozvoljeno jesti ribu.

U različitim krajevima Srbije u toku prve nedelje posta poštuju se različiti običaji.

Kao drugi poklon dobićete magazin Lena:

Gledajte svoja posla, udaću se kad ja budem htela! Ne ispitujte žene žašto još nisu u braku, svaka verovatno ima svoj razlog. Bolje rešavajte svoje probleme. Kao balon pred pucanjem – nadutost nije uvek bezazlena. Intevju sa Sekom Aleksić: Ako Bog da, imaću još dece. 15 godina bez Stiva Irvina – nezaboravni lovac na krokodile. Plus recepti – kad se posti, nek se duša gosti.

najava, poklon, ikona
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track