PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE ZVAO ANESTEZIOLOGA VELIKOG SRCA: Zoran Zaev dočekuje u ponedeljak dr Džekija u Skoplju
Foto: Privatna Arhiva, Facebook/Zoran Zaev

ODRŽAO OBEĆANJE

PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE ZVAO ANESTEZIOLOGA VELIKOG SRCA: Zoran Zaev dočekuje u ponedeljak dr Džekija u Skoplju

Društvo -

Zoran Zaev, premijer Severne Makedonije zvao je sinoć anesteziologa dr Abduldželala Esatija (67), poznatog kao dr Džeki iz Tearca kod Tetova, koji je traži da volontira i u Srbiji u borbi protiv kovida i koji je zato dobijao pretnje smrću preko društvenih mreža. Zaev će dr Džekija u ponedeljak primiti u svom kabinetu u Skoplju. Dr Džeki kaže za Kurir da je razgovor sa Zaevim bio izvanredan.

- Premijer mi je rekao da nije znao da sam posle penzionisanja dva puta pisao molbu da volontiram u nekoj kovd bolnici u Severnoj Makedoniji. Naglasio je da su državi potrebni takvi profesionalci i da će me zadržati u Severnoj Makedoniji. A posebno mu je drago, kako je rekao, što sam kosmopolita i što ne gledam ko je koje nacije ili vere, što mu je mnogo važno - kaže za Kurir dr Džeki, koji se sprema za sastanak s premijerom.

Ovaj anesteziolog, koji je specijalizirao na VMA u Beogradu 1998. godine, je, pošto dva puta nije dobio nikakav odgovor za volontiranje u Severnoj Makedoniji, rešio da svoju pomoć ponudi Srbiji, te je pre nekoliko dana ambasadi u Skoplju predao pismo za Aleksandra Vučića u kome ga mogli da nama pomoge da se borimo protiv korone.

- Kad mi bveć niko iz Severne Makedonije ne odgovara na molbe, voleo sam da se odužim nekoj od država s prodtora bivše Jugoslavije, a najpre Srbiji - kaže za dr Džeki. Podsetimo, Zaev je juče za Kurir izjavio da će lično rešiti ovaj slučaj i već sinoć je telefonirao dr Džekiju i pozvao ga na sastanaku svom kabinetu.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track