02:51

KBC Bežanijska kosa ponovo u kovid sistemu

kurir televizija

KBC BEŽANIJSKA KOSA PONOVO U KOVID SISTEMU! Dr Petrović: Za nekoliko sati nam se javilo 25 ljudi sa veoma teškom kliničkom slikom

Društvo -

KBC Bežanijska kosa ponovo je u kovid sistemu, a načelnica prijemne ambulante dr Aleksandra Petrović za Kurir televiziju rekla je da su za samo nekoliko sati rada već imali 25 pacijenata sa veoma teškom kliničkom slikom.

"Imaju lošu saturaciju, neki od njih zahtevaju intenzivno lečenje u jedinici intenzivne nege", objasnila je ona trenutno stanje i naglasila da imaju prijemne kapacitete za samo još nekoliko dana, u slučaju da se nastavi sa ovim tempom zaražavanja.

Evidentno je da korona virus ostavlja ozbiljne posledice po srce, što su i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogli da vide.

"Na kardiovaskularni sistem i razvoj miokarditisa i drugih komplikacija koje su posledice kovid infekcije", naznačila je ona.

Dr Petrović apelovala je na ljude da se jave kada počnu tegobe, da bi mogli da budu adekvatno praćeni, da ne bi došlo do razvoja pneumonije.

"lečenje u kućnim uslovima dovodi do toga da, kao i danas, imamo pacijente sa jakom teškim kliničkim slikama", zaključila je ona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:38

Pored korone, Srbiji preti i epidemija morbila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track