TIODOROVIĆ PRED POČETAK SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Prethodna noć je bila veoma teška, narednih dana biće još teže! NEMA POPUŠTANJA MERA
Foto: Printscreen RTS

epidemiolog i član Kriznog štaba

TIODOROVIĆ PRED POČETAK SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Prethodna noć je bila veoma teška, narednih dana biće još teže! NEMA POPUŠTANJA MERA

Društvo -

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je jutros uoči početka sednice Kriznog štaba da će danas biti teško.

- Prethodna noć je bila veoma teška, pune su nam kovid bolnice, imamo povećan broj pregleda u kovid ambulantama. Nemamo nijedan podatak o poboljšanju situacije. Mislim da je razumno izdržati do kraja ove nedelje sa ovim merama i pokušati da stabilizujemo situaciju.

Kada je reč o popuštanju mera za ugostitelje, Tiodorović kaže da će na prvom mestu biti stavovi kliničara koji se bore za svaki život.

- Imaćemo sagledavanje situacije u celini, ali održiva ekonomija koju smo sagledali da ipak funkcioniše. Vrlo je važno da sada budemo strpljivi i disciplinovani, verujem da je ogroman deo stanovništva spreman da sprovodi mere. Ovog trenutka nije situacija da bilo šta popuštamo. Narednih dana umesto da smirujemo situaciju, biće još teže - naglasio je Tiodorović.

Tiodorović ističe da je faktor vreme odlučujući i podseća da je od početka traženo da mere budu na snazi u kontinuitetu bar 14 dana.

- Svaki presek i popuštanje dovodilo da poremećaja. Ako bismo do ponedljka izdržali da budemo ozbiljni i da imamo rigoroznu kontrolu, onda bismo mogli da računamo da od sledeće nedelje možda popuštamo mere i da delovi ugostitelja i tržnih centara počne da radi pod merama koje su predviđene - navodi Tiodorović.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba zakazana je za danas, a glavne teme biće rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara, uslovi za ulazak u Srbiju i analiza stanja u školama. Prethodno je Vlada u nedelju na predlog Kriznog štaba odlučila da od 22. marta od 6 sati ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track