VOJSKA HITNO PRITEKLA U POMOĆ: Inženjerija probija put do zavejanih mahala u Crnoj Travi, više od 1.000 meštana čeka spas (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

vanredna situacija

VOJSKA HITNO PRITEKLA U POMOĆ: Inženjerija probija put do zavejanih mahala u Crnoj Travi, više od 1.000 meštana čeka spas (FOTO)

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je jutros oko devet sati u opštinu Crna Trava koja je sinoć zatražila pomoć vojske zbog velikih nanosa snega zbog kojih su putevi ka svim okolnim selima zavejani.

Zadatak inženjerijske jedinice vojske je da probije put kroz smetove do sela Mlačišta udaljenog 15 kilometara od Crne Trave.

- Predsednik opštine i ljudi koji su prethodnih dana uložili ogromne napore da se cela opština čisti od snega tražili su podršku vojske. Predsednik je odobrio upotrebu i danas inženjerijska jedinica Četvrte brigade učestvuje u raščišćavanju snega - dodao je Stefanović.

Predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević zahvalio je ministru na brzoj i efikanoj reakciji.

- Od danas je vanredna situacija u Crnoj Travi. Više od 90 odsto mahala i mesnih zajednica je zavejano. Više od 1.000 stanovnika je totalno odsečeno od sedišta Crne Trave. Mi smo navikli na ovakvu zimu, međutim u poslednjih 15 godina ovo je izuzetnbo teška zima - rekao je Blagojević.

1 / 4 Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik opštine je dodao da je pre nekoliko dana očišćeno više od 70 odsto teritorije opštine, ali je novi sneg koji je pao vratio sve na početak.

- Sve ispočetka moramo da čistimo. Imamo dosta starih ljudi, imamo dosta dece, već pomalo nestaje hrane i lekova i panika pomalo hvata ljude, tako da moramo brzo da reagujemo u narednih nekoliko dana da dođemo do svake kuće, do svakog stanovnika ove opštine - rekao je Blagojević.

Pripadnici Četvrte brigade Vojske Srbije ostaće na teritoriji Crne Trave sve dok bude neopohodno da se čiste putevi i održavaju komunikacije sa naseljima u opštini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track