korona virus

KRIZA JE NAŠA REALNOST, SADA JOJ SE MORAMO PRILAGODITI: Svetlana Budimčević iz Unije poslodavaca u Pulsu Srbije

Društvo -

Koliko god nam je to teško da prihvatimo, izgleda da će naleti novih sojeva korona virusa trajati godinama, da je virus već napravio veliku štetu i da će period oporavka i redefinisanja do sada poznatog načina života i privređivanja potrajati, uz neke neminovno trajne promene.

Privreda je važna karika svakog društva pa i našeg. Koliko se godinu dana korona krize odrazilo na poslovanje u Srbiji, radna mesta, poslodavce i zaposlene...O tome ćemo u Pulsu Srbije govoriti Svetlana Budimčević, direktorkom sektora za pravne poslove i socijalni dijalog Unije poslodavaca Srbije.

- Sad posle godinu dana imamo neke podatke. Unija poslodavaca podržava napore Vlade koja se bori za zdravlje stanovnike. Zdravstveni sektor je dao vanljudske napore u borbi protiv korona virusa - navela je Svetlana i dodala:

- Sada već ta kriza postaje naša realnost, mi se tome moramo prilagoditi. Imamo neka iskustva koja moramo upotrebiti kako bismo išli nekim razvojem kojim smo išli pre korona virusa, kada se govori o privrednicima - navela je Svetlana Budimčević.

Svetlana Budimcevic
foto: Puls Srbije

Kako je sagovornica navela segmenti privrede izuzetno su pogođeni krizom, dok su neki potpuno obustavili svoj rad Odlukom Vlade zbog mera protiv suzbijanja korona virusa.

- Ugostiteljski sektor, turizam, tekstilski sektor, sve su to grane koje su bile u ekspanziji i našli su se na udaru pojavom epidemije. Mi hoćemo da kažemo da niko od privatnika nije osnovao svoju formu da bi primao novac od države - rekla je Budimčević.

Svetlana Budimcevic
foto: Puls Srbije

Unija poslodavaca predložiće Vladi da se otvore ugostiteljski objekti i da se PDV na hranu i piće snizi na 10 odsto, između ostalog. Takođe Unija će predložiti da se najugroženiji sektori oslobode poreza na dobit koji trenutno i nemaju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja