PREMIJERKA ANA REŠILA DILEMU: Danas nema sednice Kriznog štaba
Foto: Printscreen/TV Happy

još uvek nije zakazana

PREMIJERKA ANA REŠILA DILEMU: Danas nema sednice Kriznog štaba

Društvo -

I ako je prema nekim najavama danas trebalo da bude održana sednica Kriznog štaba to se ipak neće dogoditi.

- Nemamo danas sednicu Kriznog štaba, nije ni bila zakazana, niti je trebalo da bude danas - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Naredna sednica bi, kako je kazala premijerka trebalo da bude održana sutra ili u sredu.

- Moram svu zahvalnost i poštovanje da odam lekarima, oni daju sve od sebe. Moram sa njima da se konsultujem pa da vidimo šta ćemo dalje da radimo - objasnila je Brnabić.

Dodala je i da je situacija je teška, ono što nas je spasilo i spašava nas su vakcine.

- U ovom trenutku je oko 25 odsto punoletnog stanovništva primilo prvu dozu vakcine, nisu zaštićeni ali su na tom putu. Revakcinisanih imamo 16 odsto. Da nismo išli ovako dobro sa vakcinacijom ovi brojevi zaraženih bi išli i na više od 10.000 zaraženih - rekla je premijerka za TV Happy.

Ana Brnabic
foto: Printscreen/TV Happy

Dodala je da nas je spasila najviše vakcina, a i donekle mere Kriznog štaba.

- Dosta dobro napredujemo, trudićemo se da još dodatno ubrzamo. Očekujemo da dobijemo 1.700.000 vakcina. Uspeli smo da brojevi stagniraju, nadam se da će ove nedelje krenuti da opadaju. Ide nam lepše vreme, razgovaraćemo o otvaranju bašta. Razumem medicinski deo Kriznog štaba, to je njihov posao, da štite zdravlje - objasnila je premijerka.

Istakla je i da nijedna vakcina nije dobijena iz donacije, već samo medicinska oprema, ali i da je 90 odsto svega plaćeno.

O epidemiološkim merama

- Šta god da se donese kao mera, postoje kritike da su ili previše relaksirane ili kažu da nemamo hrabrost za oštrije mere. Uvek imate to, ali naš posao je u ovom trenutku nezahvalan u tom smilslu. Mora da se napravi balans između stvari između kojih je to teško, ali mislim da se odlično borimo - kazala je premijerka Brnabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track