Najnovije vesti

OGORČENA SAM, JOŠ NE MOGU DA DOĐEM SEBI! Majka bolesnog Gavrila za Kurir o lažnim ponudama na aukciji za Ronaldovu traku
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

KAKAV SMO TO NAROD

OGORČENA SAM, JOŠ NE MOGU DA DOĐEM SEBI! Majka bolesnog Gavrila za Kurir o lažnim ponudama na aukciji za Ronaldovu traku

Društvo

- Ljuta sam. Ogorčena sam. Posle dijagnoze mog sina, ovo je najgora stvar koju sam čula. Ne znam ko je u stanju da uradi ovako nešto? Nadam se da je u pitanju samo dečija igra jer ne želim da poverujem u to da je neka odrasla osoba mogla namerno da sabotira humanitarnu licitaciju za dete.

Ovim rečima je i dalje ogorčena Nevena Đurđević, majka bolesnog dečaka Gavrila za Kurir prokomentarisala prevaru o lažnim ponudama na aukciji za traku koju je bacio jedan najboljih fudbalera sveta Kristijana Ronalda, nakon što mu na utakmici između Srbije i Portugalije nije priznat gol.

Gavrilo Đurđević i mama Nevena
foto: Privatna arhiva

Dakle, nekoliko sekundi bilo je dovoljno da sruši snove majke dečaka Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1 i kojem je potreban 

Naime, dok je ceo svet pričao o razmaženom potezu jednog od najboljih fudbalera sveta Kristijana Ronalda, nakon što mu na utakmici između Srbije i Portugalije nije priznat gol posle čega je bacio svoju kapitensku traku, dobri ljudi odlučili su da je iskoriste i daju nadu roditeljima teško bolesnog deteta. 

Kako je Kurir već juče pisao, vatrogasac Đorđe Vukićević uzeo je traku sa terena i stavio je na aukciju sa željom da pomogne malom Gavrilu. 

Za pomoć malenom Gaši licitiralo se na sajtu Limundo, a izuzetno velike svote novca navele su njihov tim da provere svaku ponudu. Ubrzo se ispostavilo da je mnogo ponuda lažno, te je tako sa 1.280.000.000 dinara, prava ponuđena cena spala na 10.000.000.

Ronaldova traka na oglasima
foto: Printscreen/Limundo

Prema rečima majke dečaka, ubrzo nakon što su saznali da je vest lažna, pozvali su je iz Limundo tima.

- Tim Limunda se izvinio zbog propusta, rekli su da im je mnogo žao što sakupljena manja od one kojoj su se nadali, a rekli su i da će ubuduće više proveravati korisnike koji na tom sajtu prodaju predmete. 

Takođe, Nevena je napomenula da bi volela da upozna vatrogasca Vukićevića i zahvali mu se na humanom gestu koji je uradio za Gavrila.

Đorđe Vukićević, vatrogasac
foto: Zorana Jevtić

Podsećanja radi, mali Gavrilo je rođen 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa 5 meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Terapija postoji ali zbog same cene, Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je priušte i pomognu svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo i primi istu.

Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853 IBAN: RS35160600000084402853 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Kurir.rs / Suzana Trajković

Bonus video:

RONALDO JE LJUDINA! Kristijano ipak ispunio san dečaku sa dirljivom porukom, ALI TO NIJE BILO SVE! (VIDEO)
00:49

RONALDO JE LJUDINA! Kristijano ipak ispunio san dečaku sa dirljivom porukom, ALI TO NIJE BILO SVE! (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...