01:23

Kurir televizija istraživala: Kakve nas cene očekuju u Grčkoj

SRBI POŽURILI DA REZERVIŠU

PRIJATNO IZNENAĐENJE ZA SVE KOJI PLANIRAJU LETOVANJE: Evo kakve vas cene očekuju u Grčkoj KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Grčka otvara 14. maja granicu preko Severne Makedonije uz negativan PCR test ili potvrdu da ste pelcovani. Istraživali smo koje su destinacije najtraženije i koliko će se cene razlikovati u odnosu na prošlu sezonu.

Telefoni u turističkim agencijama ne prestaju da zvone. Građani se raspituju, ali je mali broj onih koji su se odlučili gde će provesti leto.

- U aprilu idem za Egipat, to je prolećno letovanje, a u septembru ću najverovatnije u Tursku ponovo... Ja sam već preležao koronu, primio i vakcinu tako da se nadam da će test biti ponovo negativan - kaže jedan od potencijalnih putnika.

Ako se kojim slučajem razbolite na letovanju, lečenje od kovida je besplatno jedino u Grčkoj, dok se u Egipatu i Turskoj plaća.

Osim uslova putovanja na izabranu destinaciju, građane zanima i da li su cene ostale iste.

- Mi smo počeli u prethodnim danima da dobijamo ponude naših lokalnih partnera i hotelijera iz Grčke. Ono što ja mogu da zaključim jeste da će cene biti pa gotovo identične kao 2019. godine - kaže Marijana Petković iz turističke agenicije.

Najtraženija destinacija u Grčkoj je Halkidiki, a činjenica da uprkos gubicima cene ostaju iste, mogle bi da podstaknu turiste da se što pre izaberu destinaciju, dok će oni sa zamenskim vaučerima, moći da ih iskoriste i u drugim mestima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:03

Dr Kon o merama koje su na snazi od ponedeljka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track