DR MARIJA ZDRAVKOVIĆ ZA KURIR: Hapšenje je adekvatna reakcija države! Ako se ne vakcinišete osudili ste sebe i predali se koroni!
Foto: Printscreen RTS

o antivakserima

DR MARIJA ZDRAVKOVIĆ ZA KURIR: Hapšenje je adekvatna reakcija države! Ako se ne vakcinišete osudili ste sebe i predali se koroni!

Društvo -

Doc. dr Marija Zdravković, direktorka KBC "Bežanijska kosa" kaže za Kurir da je hapšenje antivakcinaša adekvatna reakcija države u cilju zaštite života svojih stanovnika.

Naime, u okviru velike policijske akcije protiv antivakcinaša prošle nedelje je uhapšeno pet osoba među kojima su i dr Jovana Stojković, predsednica pokreta "Živim za Srbiju", kao i Jelica Dabović, sestra košarkašica Milice i Ane Dabović.

One su samo neke od mnogih javnih ličnosti koje su pozivale građane da se ne vakcinišu protiv koronavirusa, u situaciji kada se u bolnicama hiljade građana borilo za živote, a dnevno je umiralo i nekoliko desetina ljudi.

- Niko od vakcinisanih i revakcinisanih nije do sada umro od korone u našoj bolnici. Ako se ne vakcinišete osudili ste sebe i predali ste se koroni. Postoji različito mišljenje, ali ako njime ugrožavate nečiji život, onda ono nije drugo mišljenje već je ozbiljna pretnja po zdravlje - upozorava dr Zdravković koja se posebno osvrnula i na to što među onima koji pričaju da korona ne postoji i protiv su vakcinacije, ima i zdravstvenih radnika.

- Uvek ima neodgovornih ljudi, mada je nelogično da oni koji upravo treba da budu zdravstveni prosvetitelji unose nemir, strah i haos - zaključuje dr Zdravković.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track