TOMA FILA ZA KURIR: Zdravstvene radnike koji odbijaju vakcinaciju suspendovati sa posla! Predstavljaju opasnost za širenje zaraze!
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

TOMA FILA ZA KURIR: Zdravstvene radnike koji odbijaju vakcinaciju suspendovati sa posla! Predstavljaju opasnost za širenje zaraze!

Društvo -

Advokat Toma Fila kaže za Kurir da se niko, pa ni zdravstveni radnici, ne mogu prisiliti da prime vakcinu, ali se, kako kaže, mogu suspendovati sa posla jer predstavljaju opasnost za širenje zaraze.

Italijanska vlada saopštila je pre nekoliko dana da će svi zdravstveni radnici u Italiji morati da se vakcinišu protiv korona virusa, a advokat Toma Fila smatra da bi to i svi naši lekari i drugo zdravstveno osoblje trebalo da urade kako bi zaštitili svoje pacijente.

- Međutim, ne možete nikog naterati da primi vakcinu i uhapsiti ga zbog toga što to nije uradio. Ono što se može uraditi je da se takvi udalje sa posla i da im se ne dozvoli da primaju pacijente. Onaj ko se nije vakcinisao predstavlja rizik za zdravstvo, pa ne može tim poslom da se bavi - kaže Fila i dodaje da bi, sa druge strane, zdravstveni radnici koji javno govore protiv vakcinacije trebalo da odgovaraju prekršajno i da budu kažnjeni novčanom kaznom.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja