PRIVATNE APOTEKE NAS DERU: D vitamin može da se kupi i za 50 dinara, ovo je CAKA ZA KOJU RETKO KO ZNA!
Foto: Profimedia

nepotreban udar na džepove građane

PRIVATNE APOTEKE NAS DERU: D vitamin može da se kupi i za 50 dinara, ovo je CAKA ZA KOJU RETKO KO ZNA!

Društvo -

Pandemija korona virusa traje već duže od godinu dana, a od kada se za virus saznalo, lekari su počeli sa preporukama konzumacije raznih vitamina za jačanje imuniteta kao preventivnu zaštitu od korona virusa.

Tako su, između ostalog, vitamin D kupovali i oni koji su pozitivni sa blažom kliničkom slikom, ali i oni koji su hteli preventivno da se zaštite od ovog nevidljivog neprijatelja.

Za cenu niko nije mario, jer je zdravlje svakom sugrađaninu bilo na prvom mestu, kako i treba.

Naime, Kuriru se javila čitateljka izrevoltirana time što je vitamin D u spreju (ime proizvođača poznato redakciji) platila čak 999 dinara.

- Kada sam saznala da sam pozitivna na koronu, pod temperaturom sam otišla usred noći u prvu apoteku koja ima šaltersku prodaju i samo dala papir iz kovid ambulante i rekla da kupujem sve što mi je ispisano u izveštaju sa pozitivnim testom. Ukupan račun bio mi je skoro pet hiljada dinara. Tek kasnije sam videla na računu da sam sprej vitamin D u spreju, koji je bio na listi preporučenih suplemenata, platila maltene hiljadu dinara - rekla je ona sa željom da otkrije jednu "caku" onima koji nemaju toliko novca za vitamine, a žele da ih piju preventivno.

- Nakon preležane korone, odjavila sam bolovanje kod svog izabranog lekara. Uz pitanje da li da nastavim ispijanje vitamina da bih ojačala svoj organizam, saznala sam da vitamin D mogu da dobijem na recept. Dakle, kupuje se u apoteci koja izdaje lekove na recept uz samo plaćenu participaciju od 50 dinara.

I zaista, i na sajtu RFZO-a stoji da je vitamin D proizvođača iz Nemačke može da se uzme uz recept, sa plaćanjem participacije od 50 dinara.

Vitamin D na recept preko RFZO
foto: Printscreen/RFZO

To je dakle čak 20 puta manje od onog gorepomenutog spreja vitamina D koji je naša čitateljka kupila.

Tako da, što ne uštedeti u ovim teškim vremenima, ako je to ikako moguće, posebno ako vitamin pijete preventivno i imate vremena da odete kod lekara?

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

00:03

TO SAMO ĐURI MOŽE DA PADNE NA PAMET! Ćerki dao ime po jogurtu, ona otišla u Njujork da završi glumu, a pleni neobičnom lepotom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track