vraćaju veru u ljudskost

SVAKA ČAST DEVOJKE! POKRENULE SU HUMANITARNU AKCIJU: Oslikavaju zgrade muralima kako bi prikupile sredstva za lečenje male Milice!

Društvo -

U želji da pomognu u prikupljanju novčane pomoći za operaciju četvorogodišnje Milice Tupanjac iz Novog Sada, koja boluje od cerebralne paralize, dve Novosađanke su počele da oslikavaju ulaze svojih komšija uskršnjim i prolećnim motivima.

Stanari tih zgrada sredstva uplaćuju za Milicu, a njihove zgrade dobijaju lepši i veseliji izgled.

-Došli smo na ideju jos zimus kada sam ocrtavala ulaze za Olivera, pa sam upoznala Valeriju koja je ocrtavala za Milicu. Tako je počela naša saradnja, sada smo izabrale da crtamo za Milicu koja je iz Novog Sada. Do sada smo pet ulaza oslikale, ali imamo još zainteresovanih, za sada ide dobro i nadamo se da će odziv biti još veći. Nama ovo nije teško, usput se i družimo sa humanim ljudima. Svi su oduševljeni kako mi ovo radimo s obzirom da smo amaterke. Slikamo temperama, razmišljamo da počnemo i sa drugim bojama. Za sada smo skupile oko 20.000 dinara. Milica je rekla za nas da smo njene dobre vile. Potrebno je da novac prikupimo do septembra i molila bih sve ljude da pođalju sms poruku za Milicu - rekle su Maja i Valerija.

Milica Rajkovic
foto: Kurir televizija

Za Milicu Tupanjac koja ima dijagnozu cerebralne paralize neophodno je sakupiti 120.000 evra, a do sada je odvojena tek jedna petina.

Milica Rajkovic
foto: Budi Human

Kurir.rs/ M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:40

Notar iz Novog Sada pomaže baki Ljilji i deci iz Blaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track