SRBIJA JE RAJ ZA VAKCINE, USPEŠNIJA JE OD EU! Austrijska državna televizija nas ishvalila u specijalnoj reportaži VIDEO
Foto: Zorana Jevtić

pohvale sa svih strana

SRBIJA JE RAJ ZA VAKCINE, USPEŠNIJA JE OD EU! Austrijska državna televizija nas ishvalila u specijalnoj reportaži VIDEO

Društvo -

Austrijska državna televizija (ORF) emitovala je specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao "raj za vakcine", zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije

U emisiji „Svetski žurnal“ (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije. Na sajtu ORF su ovako najavili emisiju:

"Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv Korone. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja članica EU, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU.

Beograd se oslanjao na širok spekatar vakcina, dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao na meniju. Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu online da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za vakcinaciju. Nekoliko Austrijanaca već je uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta".

Reporter "Weltjournal", Patrik Hafner prati jednu ženu od Beča do Beograda radi vakcinacije.

Prilog možete pogledati OVDE

Brzina vakcinacije i mogućnost izbora vakcine u Srbiji već je i ranije privukla pažnju pojedinih austrijskih medija, a sada toj fascinaciji nije odolela ni Austrijska državna televizija.

Podsećamo vas da samo u Beču, glavnom gradu Austrije živi oko 200.000 Srba, a u celoj zemlji ukupno oko 300.000. Po zvaničnim podacima NBS 2019. godine iz Austrije u Srbiju je stiglo oko 290 miliona evra doznaka od srpske dijaspore u toj zemlji.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track