Najnovije vesti

PITANJE VEKA! KUPUJETE NEKRETNINE, ILI ZLATO? Plašite se da Vaš novac postane BEZVREDAN?! Pročitajte važne savete
Foto: Promo

PITANJE VEKA! KUPUJETE NEKRETNINE, ILI ZLATO? Plašite se da Vaš novac postane BEZVREDAN?! Pročitajte važne savete

Društvo

Keš je vekovima neophodan i popularan, ali kada je teško, na scenu dolaze metali, i to plemeniti.

Šta je bolje kupiti: nekretnine ili zlato? Da li je period recesije pred nama? Kako se zaštiti? Papir ili zlato? Naizgled laka dilema. Keš je vekovima neophodan i popularan, ali kada je teško, na scenu dolaze metali, i to plemeniti! Koliko su samo novca zaradili investitori koji su pre samo nepunih dvadeset godina mudro kupovali zlato. Setimo se da je unca zlata 2000. godine vredela je oko 400 američkih dolara. Danas vredi blizu 2.000 dolara, što predstavlja rast od neverovatnih 500%.

Dakle, ako je neko, na početku milenijuma uložio dvadeset hiljada evra u zlato, danas ima sto hiljada. Neko je imao sreće, ali većina investitora upravljala se istorijskim činjenicama i ukazala poverenje zlatu i na taj način značajno zaradila.

Danas, mnogi investitori panično "beže" od novca i kupuju imovinu koja je otporna na društvene poremećaje. Najčešće su to nekretnine i investiciono zlato. Oni imaju strah od moguće nadolazeće inflacije. Ceo svet zna, da najjače ekonomije sveta upumpavaju novac u sistem. Inflacija je zbog toga, ne samo moguća, već neminovna. Povećanje novčane mase, po pravilu dovodi do smanjenja vrednosti novca.

Novac i upravljanje novcem, odnosno kapitalom je osetljiva tema za većinu ljudi. U vremenu kada većina centralnih banaka u svetu "štampa" svež novac i "upumpava" ga u sistem kako bi se obezbedila neophodna likvidnost, usled krize izazvane korona virusom, očekivano je da veća količina novca dovede do pada relativne vrednosti istog. Prvi put se dešava da je to slučaj sa gotovo svim značajnijim valutama u svetu.

Investitori panično "beže" od novca prema otpornijim imovinskim kategorijama kako bi se zaštitili od nadolazeće inflacije.

Na tom polju u poslednje vreme, prednjači investiciono zlato, kao tradicionalan instrument zaštite od inflacije.

Koji su razlozi da investirate u sigurnije instrumente?

Postoji nekoliko ključnih razloga zbog kojih investitori novac pretvaraju u investiciono zlato.

INFLACIJA

Obezvređivanje novca. Usled ogromnog "upumpavanja" gotovo svih značajnijih valuta u svetu, ukupna količina novca će biti značajno uvećana, dok pokrića za to neće biti, usled usporenog ekonomskog rasta. Rezultat svega je drastičan pad vrednosti novca u odnosu na ostalu imovinu. Inflacija je posledica doštampavanja novca koji ne prati ekonomski razvoj. Zlato se trenutno ističe, kao prvi u trci za instrument zaštite od inflacije.

BUDŽETSKI DEFICIT

Većinu ekonomija u svetu očekuje veliki budžetski deficit, koji će se morati pokrivati sveže "upumpanim" novcem, što će dodatno povećati ukupnu količinu novčanica.

ULAGANJE U ZLATO ISPLATIVIJE OD ULAGANJA U NEKRETNINE

Masovna stanogradnja, kao i strah koji je doneo kovid doveli su do skoka vrednosti nekretnina. Veliki broj ulagača smatra da su cene izuzetno visoke i da će neminovno doći do cenovne korekcije u korist budućih kupaca.

Ovo su samo neki od razloga zašto treba ulagati u sigurnije instrumente, ali takođe treba uzeti u obzir i ostale. Recesija još nije zvanično počela, mada je mnogi očekuju, pa, iz tog razloga i dalje niste zakasnili da novac pretvorite u sigurnije instrumente štednje.

Zlato je u prethodnom periodu imalo negativno kretanje i nalazi se na prelomnoj tački, gde će njegova vrednost početi drastično da raste. Takvu situaciju imali smo od aprila do septembra 2020. godine.

Investiciono zlato lako se skladišti, jer ima izuzetno veliku specifičnu težinu i gustinu i moguće je u zapreminski malom prostoru, skladištiti ogromnu vrednost.

Investiciono zlato ima najveću čistoću 999,9. Proizvodi se u obliku zlatnih poluga. Oslobođeno je poreza na dodatu vrednost PDV =0% .

Investiciono zlato proizvodi se renomiranom koncernu Heraeus, koji u svom imovinskom portfoliju poseduje i švajcarski Argor Heraeus. Proizvodi iz navedenih kovnica, poseduju najveći investicioni potencijal i priznati su u celom svetu bez dodatnih provera. Likvidnost se nalazi na najvećem nivou, životni ciklus proizvoda je neograničen, takođe autentičnost je trajno zagarantovana.

Investiciono zlato moguće je unovčiti u svakom trenutku bilo gde u svetu.

PREUZMITE APLIKACIJU ZLATARE GOLD, U SVAKOJ SEKUNDI SAZNAJTE CENU ZLATA

KAKO DA SAČUVATE VREDNOST VAŠEG NOVCA ?

Zlatara Gold, uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji, omogućila je kupovinu najvrednijeg plemenitog metala na jednostavan i bezbedan način.

Sve informacije možete dobiti posetom sledećih stranica:

DEKLARACIJA PROIZVODA

ŠTA KUPITI?

KADA KUPITI?

CENA ZLATA

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...