Najnovije vesti

KORONA BROJKE SVE BOLJE: Danas 2.069 novozaraženih, preminulo 37 pacijenata
Foto: Printscreen, Shutterstock

NAJNOVIJI presek

KORONA BROJKE SVE BOLJE: Danas 2.069 novozaraženih, preminulo 37 pacijenata

Društvo
15:15h

U Srbiji su u prethodna 24 sata na korona virus testirano 10.262 građana od kojih je 2.069 novozaraženih.

covid19, statistika
foto: Printscreen

Preminulo je 37 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 218 obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 12.099 građana od kojih je 2.583 novozaraženo. Preminula su 34 pacijenta, a njih 228 je na respiratorima.

Do sada je ukupno dato 3.068.643 doza vakcina, dok je i drugu dozu primilo 1.238.871 građanin.

Presek po gradovima

Korona brojke su iz dana u dan sve bolje, a prema poslednjem preseku najveći broj novozaraženih i danas je u Beogradu gde je registrovano još 575 novih slučajeva virusa.

Na drugom mestu je Novi Sad sa 103 i to je pored Beograda jedini grad sa trocifrenim brojkama. 

Broj novozaraženih u ostalim mestima širom Srbije:

Niš 74

Kragujevac 61

Šabac 56

Valjevo 45

Subotica i Čačak po 43

Kraljevo 39

Novi Pazar 33

Smederevo 32

Kruševac 29

Leskovac 27

Sremska MItrovica i Kikinda po 25

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih korona virusom zaraženo je 248 korisnika i 260 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 5.631, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u tim ustanovama 2.741.

Inače, epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović rekao je danas da se situacija ne poboljšava dinamikom koju su očekivali.

- Iz vanredne smo prošle u nepovoljnu, koja je jedna nijansa. To ne važi za celu zemlju, kao u Novom Pazaru i oko Novog Pazara. Imamo jedno značajno smanjenje pozitivnih dijagnostikovanja novih slučajeva. Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u hospital. Još imamo visoku cifru onih koji fatalno završe. Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici - naveo je dr Tiodorović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se u narednom periodu očekuju dve važne odluke - da se otvore restorani jer je, kako je istakao, u Beogradu vakcinisano skoro 40 odsto građana.

- Očekujem da Vlada usvoji protokole koje su predložili Grad Beograd, Zavod za javno zdravlje i ivent industrija o organizovanju događaja. Mi smo predložili četiri protokola: oni koji se odnose na organizovanje svadbi i manjih događaja, mada svadbe mogu da budu i veći događaji, ali zadržali smo se za sada da ipak budu u određenim uslovima. Zatim organizacija kongresa, seminara, festivala, koncerata - rekao je Vesić.

On je dodao da je "važno da kao zemlja izađemo sa planom otvaranja, kao što su to uradili Velika Britanija, Izrael, kako bi oni koji rade u toj industriji mogli na vreme da rezervišu one koji bi dolazili".

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...