MINISTAR VULIN APELOVAO NA GRAĐANE DA BUDU ODGOVORNI: Vreme je praznika, potrudimo se da nam praznici budu dobri
Foto: MUP Srbije

obišao pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica

MINISTAR VULIN APELOVAO NA GRAĐANE DA BUDU ODGOVORNI: Vreme je praznika, potrudimo se da nam praznici budu dobri

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao je danas svim građanima Srbije Prvi maj, praznik rada.

On je apelovao na sve one koji su odlučili da ovaj praznik proslave u nekim od izletišta Srbije, da budu odgovorni i da preduzmu sve mere zaštite od požara.

Ministar Vulin prilikom obilaska pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica koje na Avali brinu o sigurnosti i bezbednosti građana koji su odlučili da praznik rada proslave na ovom izletištu, upozorio je da je od početak godine na teritoriji naše zemlje bilo 4.500 požara na otvorenom u kojima su dve osobe izgubile život.

Aleksandar Vulin, vatrogasci
foto: MUP Srbije

„Dva izgubljena života su previše za nešto što je moglo da se spreči i što je sigurno moglo biti izbegnuto. Ništa se ne dešava slučajno bez naše nemarnosti i nepažnje. Vreme je praznika, potrudimo se da nam praznici budu dobri. To zavisi samo od nas“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je zamolio građane da budu obazrivi i odgovorni i da i pripadnicima Sektora za vanredne situacije, koji dežuraju na izletištima širom Srbije, omoguće da i oni provedu praznike, a da ne moraju da gase požare i spasavaju živote.

Aleksandar Vulin, vatrogasci
foto: MUP Srbije

„Srećan 1. maj svima koji žive od svog rada. Ovo je naš praznik, pa neka tako i bude. Neka zaista bude praznik, a ne gorka uspomena“, rekao je ministar Vulin.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović, istakao je da veliki problem predstavljaju požari na otvorenom koje izazivaju ljudi nemarnim postupanjem.

Aleksandar Vulin, vatrogasci
foto: MUP Srbije

Majstorović je apelovao na građane da ukoliko pale vatru za roštilj, to čine na prostoru koji je za to namenjen, da kada napuštaju izletište ugase vatru i da ne dozvole da na mestu gde su boravili izbije požar koji nanosi veliku materijalnu štetu i može da ugrozi ljudske živote.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track