Najnovije vesti

ĐERLEK OTKRIO KAD ĆE BITI POZNATI DETALJI ISPLATE 3.000 DINARA: Osnovni cilj 3 miliona potpuno vakcinisanih građana do kraja juna
Foto: Kurir Televizija

imuniztacija

ĐERLEK OTKRIO KAD ĆE BITI POZNATI DETALJI ISPLATE 3.000 DINARA: Osnovni cilj 3 miliona potpuno vakcinisanih građana do kraja juna

Društvo

Cilj je da se u Srbiji do kraja juna vakciniše tri miliona građana, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i navodi da je dobra ideja predsednika Aleksandra Vučića da svi građani iznad 16 godina koji su vakcinisani dobiju dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Đerlek je rekao da niko nije mislio da moramo da plaćamo ljude da bi se vakcinisali, ali da je to jedna vrsta satisfakcije. Naveo je da i Nacionalni komitet za imunizaciju u svom akcionom planu ima metode motivacije i promocije vakcinacije koja je dobrovoljna.

- Do sada smo postigli odlične rezulate, ali do tog magičnog broja i postizanja kolektivnog imuiniteta imamo još dosta - poručio je Đerlek gostujući na K1 i naveo da će danas ili sutra građani biti informisani kako će funkcionisati isplata 3.000 dinara.

Đerlek, koji je predsednik Nacionalnog koordinacinog tela za imunizaciju, rekao je i da je do sada revakcinisano 1.570.000 građana, a da je prvu dozu primilo 2.050.000 ljudi.

- Daleko smo od magičnog broja, potrebno nam je za dva meseca još milion i po ljudi da bismo došli do onoga što želimo, što se nadamo, a to je da do kraja juna imamo tri miliona vakcinisanih. To je oko 55 odsto ukupnog punoletnog stanovništva. Uradićemo sve da uspemo - rekao je Đerlek.

Naveo je da će biti veliki uspeh ako do 30. juna bude tri miliona revakcinisanih, ali da se tu nećemo zaustaviti.

- Naša prva stepenica i prvi cilj je 55 odsto ili tri miliona, ali moramo nastaviti dalje do 70 ili 75 odsto, idemo redom - kaže Đerlek.

Izrazio je spremnost da se imunizacija nastavi ubrzanim tokom i naveo da će biti dovoljno vakcina.

- Ako je odlažemo, nećemo postići ono što želimo, a to je da uspostavimo što pre kontrolu nad epidemijom - rekao je Đerlek i dodao da sve vakcine deluju na sve sojeve virusa i da će građani vakcinacijom biti zaštićeni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track