KURIR TELEVIZIJA

MLADI UPIJAJU NENORMALNO PONAŠANJE JUTJUBERA, PA NASTAJE PROBLEM: Stručnjak UPOZORAVA kad je NESREĆA neminovna

Društvo -

Stradanje mladih ljudi, najčešće starosti od 16-30 godina nažalost nastavlja se na srpskim drumovima. U samo 16 dana maja, čak 7 pogibija osoba koje su vozile motocikl ili skuter.

Šta je glavni uzrok ovoliko saobraćajnih nesreća sa najtežim posledicama u kojoj učestvuju motociklisti, ali i biciklisti u “Pulsu Srbije” govorio je Vladimir Jevtić iz Asocijacije za bezbednost motociklista.

Vladimir Jevtić
foto: Kurir televizija

- Suština je da svake godine u ovom periodu pričamo o bezbednosti motociklista. Svake godine imamo oko 50 poginulih i do 1.500 teško povređenih - kaže Vladimir.

- Suština je da se od korone pojavila jedna atipičnost, a to je odsustvo saobećaja. Gomila ljudi koristi mobilni telefon u saobraćaju, to su sve distrakcije koje se dešavaju, pa se desi da tada nastaju problemi - navodi Jevtić.

Vladimir Jevtić
foto: Kurir televizija

- Brzina jeste problem, nije to velika grupacija motociklista koje se ne ponašaju kako treba. Mladi na jutjubu upijaju ljude koji se ponašaju nenormalno, a posledice su ogromne. Mi smo imali jednu veoma mladu osobu koja je ostala bez noge. Oni vide smo brzinu, adrenalin, i to je samo pitanje kada će se desiti nezgoda - upozorava Vladimir i dodaje da postoje promene kada je u pitanju zaštitna oprema, pogotovo kada je u pitanju nošenje kacige.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track