POMOĆNIK MINISTRA MILAN PETROVIĆ ZA KURIR: Uradićemo Pravilnik u najboljim interesima GRAĐANA, STRUKE, ALI I ZAŠTITE EKOLOGIJE!
Foto: Ministartsvo saobraćaja

ministartsvo saobraćaja

POMOĆNIK MINISTRA MILAN PETROVIĆ ZA KURIR: Uradićemo Pravilnik u najboljim interesima GRAĐANA, STRUKE, ALI I ZAŠTITE EKOLOGIJE!

Društvo -

Pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja Milan Petrović naveo je za Kurir da je, po nalogu resornog ministra Tomislava Momirovića iz decembra, u toku analiza odredbi tog pravilnika i da je od MUP i Agencije za bezbednost saobraćaja zatraženo da dostave predloge za izmene i dopune pravilnika.

- Jedan od predloga je upravo taj da se gleda datum proizvodnje, a ne registracije vozila. Mislim da velika većina vozila neće imati problema da prođe tehnički pregled, ali radne grupe još uvek razmatraju i druge predloge. Biće sve urađeno u najboljim interesima građana, struke, ali naravno i zaštite ekologije i životne sredine - rekao je Petrović.

prevara, katalizator
foto: Printscreen

Da podsetimo, Ministarstvo saobraćaja priprema izmene pravilnika o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju kako bi do 5. jula, kada pravilnik stupa na snagu, bila promenjena sporna odredba o posedovanju katalizatora u trenutku registracije automobila u Srbiji, kako bi vozilo uopšte moglo da prođe tehnički pregled.

Tehnički Pregled
foto: Vladimir Šporčić

Tako će glavni kriterijum sada biti ne datum prve registracije u našoj zemlji, već datum proizvodnje kola, odnosno da li je vozilo u trenutku proizvodnje fabrički posedovalo katalizator!

(Kurir.rs/J.Pronić)

Bonus video:

02:09

Uhapšeno šest pripadnika OKG-a čije su vođe, kako se sumnja, Veljko Belivuk i Marko Miljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track