KO KAŽE DA SAMO MUŠKARCI VOZE MOTORE? U rulji motociklista danas je bila i JEDNA PLAVUŠA, imala je zacrtan poseban cilj (FOTO)
Anja Šakan, Foto: Suzana Trajković

SVAKA ČAST

KO KAŽE DA SAMO MUŠKARCI VOZE MOTORE? U rulji motociklista danas je bila i JEDNA PLAVUŠA, imala je zacrtan poseban cilj (FOTO)

Društvo -

Skup od 200 motociklista na kojima je učestvovala i Anja je humanitarnog karaktera

Negde oko 200 motociklista danas je tačno u podne krenulo u humanitarnu vožnju u organizaciji "Distinguished Gentlemans Ride". Oni su to uradili da bi skrenuli pažnju na bolesti kod muškaraca!

Ovaj skup održava se u Srbiji već 10 godina, a cilj je, prema rečima Svete Simića, organizatora DGR-a u našoj zemlji da se podigne svest o raku prostate kod muškaraca, kao i o suicidu.

U masi motociklista obučenih u fina odela i sa leptir mašnama zatekli smo i jednu lepu plavušu.

Njeno ime je Anja Šakan (33), koja je takođe jedna je od učesnica "Distinguished Gentlemans Ride". Jer, za one koji misle da je motor samo za muškarce, grdno se vara.

- Vozim motor od svoje 14 godine, s tim što i ozbiljnije vozim motor. Iako sam žensko, nemam nikakav strah - uz osmeh kaže Anja i dodaje da je na "Distinguished Gentlemans Ride-u" već četvrti put.

- Važno je da se svi ovde okupimo radi podizanja svesti teške bolesti koja pogađa muškarce, ali i suicida kod muškaraca. Ove godine obeležavamo 10 godina DGR-a - rekla je ona kratko za Kurir.

Šta drugo reći nego - svaka čast!

Podsećanja radi, na ovom skupu ispoštovana su sva pravila i poštovanje mera u borbi protiv korona virusa. Motociklisti su se danas lagano vozili srpskomprestonicom da bi skrenuli pažnju na problematiku muškog zdravlja, kao i prevencije suicida.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track