KURIR TELEVIZIJA

GAVRILO IMA JOŠ MALO VREMENA! RECIKLIRAJ ZA ŽIVOT! Gradska čistoća pokrenula akciju za sakupljanje novca za Gvrilovu POBEDU!

Društvo -

Da bi pobedio opaku bolest mali Gavrilo Đurđević nema mnogo vremena. Borbi za prikupljanje 2,5 miliona evra pridružila i beogradska Gradska čistoća koja je akcijom "Recikliraj za život" pokrenula skupljanje reciklabilnog otpada u šest osnovnih škola na Savskom vencu. Umesto da ih bacimo, plastiku, limenke, staklo ili papir sada možemo da recikliramo i pretvorimo u novac koji može da promeni Gavrilovo sutra.

Za njegovo lečenje nedostaje još oko pola miliona evra, a vreme baš i nije na njegovoj strani.

Reciklaža, Gavrilo Đurđević
foto: Kurir televizija

- Dobili smo termin u bolnici, to je 25. maj kada Gavrilo treba da se javi da uradi potrebne analize za gensku terapiju - kaže Nevena Đurđević, Gavrilova mama.

Osim humanitarne, ova akcija ima i edukativnu stranu.

- Pokazujemo ovom akcijom da sav otpad nije smeće. Recaklibili su roba, njihovim izdvajanjem, preradom i ponovnom upotrebom štedimo prirodne resurse i štitimo okolinu. Mi pomažemo Gavrilu, ali pomažemo i sami sebi - kaže Mihailo Dosković iz JKP "Gradska čistoća".

Reciklaža, Gavrilo Đurđević
foto: Kurir televizija

Osim Gradske čistoće u akciji učestvuje i gradska opština Savski venac.

- Pozivam sve sugrađane i sa naših i sa drugih opština da dođu i da donesu sve one stvari koje mogu da se recikliraju - papir, plastiku i staklo - kaže Strahinja Kukić predsednik skuštine GO Savski venac.

Reciklaža, Gavrilo Đurđević
foto: Kurir televizija

Ukoliko se brzo prikupi novac, mali Gavrilo će za samo nekoliko dana biti u inostranstvu gde će početi njegovo lečenje, a prvi rezultati mogli bi da budu vidljivi već posle prvih terapija.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja