OPREZ! POJAVILI SE LAŽNI PCR TESTOVI U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Nemojte se testirati u hotelima, već u akreditovanim laboratorijama!
Foto: Profimedia/giovanni cancemi / Alamy

nemojte rizikovati

OPREZ! POJAVILI SE LAŽNI PCR TESTOVI U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Nemojte se testirati u hotelima, već u akreditovanim laboratorijama!

Društvo -

Turisti iz Srbije koji žele da letuju u Grčkoj, a nemaju dokaz da su preležali koronavirus ili se nisu vakcinisali, PCR test mogu uraditi i u Severnoj Makedoniji po ceni od oko 40 evra. Međutim, ukoliko se testiraju u nekim od hotela, gde se, navodno, takođe pruža ta usluga, može se desiti da dobiju falsifikovani negativni test, upozorava portal "nikana.gr".

- Oprez. Priča se ovih dana da su se u Severnoj Makedoniji pojavili lažni testovi. Zapravo, kada se testirate u nekom hotelu može se desiti da se uzorak uopšte ne odnese u laboratoriju i da dobijete falsifikovan negativan rezultat. Čak kažu da je to najčešći slučaj. Da li je tacno ili ne, ne znamo, ali svakako budite na oprezu. Bolje je da sami posetite laboratoriju u Đevđeliji, Skoplju ili na nekom drugom mestu - savetuje se turistima na ovom portalu.

Grčka, granični prelaz
foto: Shutterstock

Podsetimo, portal je prethodno objavio da je testiranje moguće i u nekim hotelima, ali sada napominju da je je ipak bolje testirati se na proverenom mestu.

- Inače, PCR test u Severnoj Makedoniji košta 40-50 evra. Mi se nadamo da će PCR testovi biti od juna ukinuti za decu do 10 godina bar, ali i da će se u Srbiji spusititi cene - zaključuju.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track