Najnovije vesti

OVO SE NIJE DESILO OD KAD POSTOJI BOLNICA U BATAJNICI! Dr Adžić: Imali smo samo četiri prijema za 24 časa
Foto: printscreen

na bolničkom lečenju 164 bolesnika

OVO SE NIJE DESILO OD KAD POSTOJI BOLNICA U BATAJNICI! Dr Adžić: Imali smo samo četiri prijema za 24 časa

Društvo

Situacija u kovid bolnici u Batajnici trenutno je veoma stabilna i pod kontrolom, izjavila je danas direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević i navela da su tokom prethodnog dana i noći imali samo četiri prijema.

Precizirala je da su na bolničkom lečenju 164 bolesnika, od kojih je 25 u jedinicama intenzivnog lečenja, dok su ostali na poluintenzivnoj nezi, te da je 11 bolesnika na mehaničkoj ventilaciji, to jest intubirano.

"Tokom prethodnog dana i noći imali smo svega četiri prijema što nije desilo od kada postoji kovid bolnica u Batajnici", istakla je Adžić Vukičević za televiziju Prva.

Podsetila je da su 30. marta, kada su imali 915 bolesnika, kapaciteti u toj bolnici bili popunjeni i naglasila da je sada pet puta manje bolesnika i da se znatno opuštenije i lakše radi.

Navela je da je u kovid bolnici u Batajnici, od njenog otvaranja, hospitalizovano oko 8.300 bolesnika i dodala da su najveći teret brige o njima poneli upravo mladi lekari koji su primljeni sa konkursa.

"Primljeno je 194 lekara, 67 medicinskih sestara, pet biohemičara i tri farmaceuta. To su ljudi koji su direktno iz školskih klupa 'uleteli u vatru' i susreli sa nečim što ni mi kao stariji i iskusniji lekari nismo ni znali da postoji", dodala je Adžić Vukičević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track