01:34

Maturanti još uvek čekaju na odluku Kriznog štaba o proslavama

KURIR TELEVIZIJA

MATURANTI JOŠ UVEK ČEKAJU NA ODLUKU O PROSLAVI MATURSKE VEČERI: Napravili anketu, čak 70 odsto đaka žele da PARTIJAJU

Društvo -

Iako je školska godina završena za maturante gimnazija i srednjih stručnih škola, maturanti još nisu sigurni da li će se organizovati maturske proslave. Za sada, neki đaci su kraj školske godine proslavili uz muziku i trubače na ulicama.

Milan Krstić, direktor OŠ "Pavle Savić" u Beogradu kaže da ova generacija već dve godine nije otišla ni na izlet, ni na ekskurziju.

"Razumem što svakodnevno dolaze u kancelariju i pitaju: Direktore, kad ćemo da imamo maturu? Očekujemo svakog trenutka da dobijemo dopis od strane ministarstva, naši učenici završnog razreda i te kako su nestrpljivi", napominje Krstić.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da ovoj odluci treba pristupiti vrlo odgovorno bez obzira na emocije.

"Nadam se da će taj stav Kriznog štaba biti jasan tokom iduće nedelje, a možda i ranije. Ovo na ulici, nije ružno, i ne može se sprečiti. Važna je odgovornost, a siguran sam da nije dovelo do novog zaražavanja", rekao je ministar.

Maturanti izgleda ne čase časa, mnogi uveliko biraju svečanu odeću. Čak su organizovali i ankete kako bi saznali koji procenat je raspoložen za proslavu mature i došli do rezultata od 70 odsto.

Pored njih i vlasnici restorana željno iščekuju da napokon upriliče maturske večeri. (Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

Maturanti proslavili poslednji dan škole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track